Klassieker Les Misérables na 15 jaar terug in nieuwe Luxor Theater

vr 24 mrt 2023

De cast van de legendarische musical Les Misérables beleefde donderdag 23 maart een ware Rotterdamse première. Deze première viert het feit dat de musical na 15 jaar eindelijk weer terug is in het nieuwe Luxor Theater. In 2008 stond dezelfde musical 9 maanden exclusief in dit theater in Rotterdam. De klassieker is vanaf nu tot en met maandag 10 april weer te zien in het nieuwe Luxor Theater.

 

­­De avond werd geopend met een fotomoment in de Maasfoyer met uitzicht op de Erasmusbrug. Alle castleden hadden zich chique aangekleed voor deze bijzondere gelegenheid in Rotterdam. De vlag, een belangrijk aspect uit de voorstelling, wapperde als een trots symbool achter de groep. Na dit moment stond de cast de pers te woord die hen maar al te graag wilden spreken over deze terugkomst.

 

Freek Bartels en René van Kooten zijn terug op bekend terrein. Zowel deze musicalklassieker als het theater brengen mooie herinneringen bij de twee terug. ‘’Het is heel bijzonder om na 15 jaar met een vernieuwde versie van Les Misérables weer terug te zijn op de plek waar mijn carrière min of meer begon’’, vertelt Freek enthousiast. René vult hem aan: ‘’Het nieuwe Luxor Theater is vanaf toen altijd een soort tweede thuis geweest, ik heb zoveel dierbare herinneringen aan die speelperiode.’’

 

Over Les Misérables

Les Misérables is een verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde. Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

 

Deze versie heeft een sterrencast met nieuwe gezichten zoals Milan van Waardenburg als Jean Valjean en Vajèn van den Bosch als Eponine. Ook oude bekenden als Freek Bartels keert nu terug als Javert en René van Kooten (alternate Jean Valjean) zal regelmatig te zien zijn. 

 

Meer informatie

De legendarische musical Les Misérables is vanaf nu tot en met maandag 10 april te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn hier te koop.