Rayen Panday

Karma
wo 5 mrt 2025 | 20:00
5 mrt 2025
20:00
  • 5 mrt 2025
    20:00
    Reprise
    oude Luxor Theater

Vol energie vliegt Rayen over het podium. Hij geeft ons een komische kijk op serieuze onderwerpen. Deze stuiterbal mét inhoud zorgt dat iedereen zijn verdiende loon krijgt.


Je verdiende loon krijgen is iets wat we een ander toewensen, maar vrijwel nooit onszelf. Karma kennen we toe aan het universum. Rayen weet wel beter: we beslissen zelf waar en wanneer karma ingezet moet worden. En vooral bij wie.

Karma is van oorsprong een principe dat verwijst naar het verrichten van daden. Het betekent letterlijk ‘handeling' en kent geen goed of kwaad. Maar goed, meer daarover in de voorstelling. Rayen creëert een show vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek. Geen dans. Waarschijnlijk geen dans. Dat hangt toch wel een beetje van zijn karma af.

Rayen deed in 2008, tijdens zijn rechtenstudie, mee aan een open podium voor stand-up comedy. In datzelfde jaar won hij de Persoonlijkheidsprijs in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sindsdien is Rayen actief als stand-up comedian en cabaretier.

In 2010 werd hij een vaste kracht van ‘Comedy Café Amsterdam’ en begon hij aan zijn eerste avondvullende cabaretprogramma te werken. In februari 2023 had Rayen zijn zesde voorstelling ‘Focus’ afgerond.

Rayen Panday