Weergave opties
 • Tjitske Reidinga

  Portret
  zo 21 apr 2024

  Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze de voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan. En gelukkig gaat ze zelf ook, want als je iets nodig hebt voor je eigen One Woman Show, dan is het wel jezelf. 

   

  Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? En waarom word je soms middenin een filosofische gedachtegang over wie je wilt zijn, of misschien zelfs al wel bent, onderbroken door je telefoon omdat je een tikkie moet betalen? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek. Een fijne, ontroerende theaterervaring die je iets geeft. Het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor als je iets leuks wil zien zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is.

   

  Portret is een ode aan het theater en het kleine leven. Over de kracht en het beschermen van de fantasie. Over alles kunnen zijn, en denken, en over hoe bevrijdend dat wel niet is.

   

  Recensies

   

  “Portret is een voorstelling die Tjitske Reidinga met trots mag bijschrijven in haar schriftje.”  - Trouw ★★★★

   

  “Reidinga is een begaafd tragikomisch actrice.” - NRC ★★★

   

  “De kern van Portret: we spelen voortdurend een andere rol, iedereen ziet een ander portret van je, en probeer dan nog maar eens goed en eerlijk naar jezelf te kijken…”  - De Volkskrant ★★★

   

  “Het is duidelijk dat Reidinga het plezier in het spelen heeft hervonden.”  - Theaterkrant

 • Peter Pannekoek

  DNA
  zo 21 apr 2024

  Peter Pannekoek behoort tot de absolute top van het Nederlandse cabaret. Zijn Oudejaarsconference 2021 werd alom bejubeld door zowel kijkers als recensenten. Met een weergaloos decor wist hij op indrukwekkende wijze met veel humor, maar zonder genade het hedendaagse Nederland de maat te nemen. NRC vond het ‘een grandioze recapitulatie van ons tweede coronajaar’, de Volkskrant roemde zijn ‘aanstekelijke gretigheid en energie waarmee hij een welkome frisse wind door het genre blaast’, het Algemeen Dagblad schreef ‘Koning van het omdenken zit stevig op zijn op Oudejaarstroon’ en met Pauperkabouter introduceerde hij een nieuw landelijk begrip. 

  Eerder won Peter met zijn programma Later was alles beter de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker, de Neerlands Hoop. Naast het theater is Peter ook regelmatig te zien als teamcaptain in Dit Was Het Nieuws en bij The Roast op Comedy Central.

   

  “Een verhaal vertellen kun je wel aan hem overlaten. Pannekoek is een van de besten, zo bewijst hij met ‘DNA’.” - NRC

   

  “Peter Pannekoek is magistraal en grenzeloos hard in zijn nieuwe voorstelling.” - Algemeen Dagblad

   

  • Geen paskortingen / last minute kortingen
  • LET OP:   Op 19 en 20 april vinden er beeldregistraties plaats. 

  DNA. Een voorstelling over wat je achterlaat. Kun je het verleden loslaten om jezelf een toekomst geven?

  Credits

  Tekst & spel: Peter Pannekoek

  Regie: Ruut Weissman

  Lichtontwerp: Marc Heinz

  Decorontwerp: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek

  Geluidsontwerp: Sebastiaan Koolhoven

  Kostuumontwerp: Sanne Oostervink en Dagmar Hartemink

  Impresariaat & Management: Sjoege

 • Wie is er bang voor Virginia Woolf?

  Met Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender
  wo 24 apr 2024

  Het ultieme relatiedrama! Zo wordt Edward Albee’s toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? steevast genoemd. Twee koppels beleven een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. Gespeeld door Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender, die als geen ander in staat zijn de vileine humor met het zwartgallige drama te combineren. In dit meesterwerk drijven zij elkaar tot het uiterste.

   

  Tekst: Edward Albee

  Regie: Hanneke Braam

  Met: Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender

  Kostuum: Dorien de Jonge 

  Decor: Calle de Hoog 

  Licht: Stefan Dijkman 

  Techniek: Arnold Schut, Marcel Swan en Dorus van Leeuwen

  Regieassistent: Hiske Eriks

   

  • Geen kaarten retour
 • Yentl en de Boer

  Modderkruipers
  Reprise
  do 25 apr 2024

  Modderkruipers. Vissen die zich, bij het eerste teken van gevaar, diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? ‘Duiken’ zegt de vette aal. Er wordt gevraagd naar politieke overtuigingen? ‘Blup blup’ klinken de zuurstofbelletjes al door de dikke derrie.

   

  Yentl en de Boer en hun muzikanten zijn terug met een nieuwe muzikale voorstelling, vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang. Het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.

   

  Yentl en de Boer kennen we van hun fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes.

  Afgelopen seizoen maakte het duo een uitstapje naar de televisie met hun vierdelige muzikale comedyserie ‘Yentl en de Boer de Serie’. Tussen alle lockdowns waren ze in het theater te vinden met de veelgeprezen voorstelling ‘De Kampvuursessies’, waarmee ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen en ze zich definitief tot de kopgroep van het muzikale cabaret mogen rekenen.

 • Je, Anne

  Gebaseerd op het Dagboek van Anne Frank
  di 30 apr 2024

  Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank keert terug in de theaters en wel in een bijzondere versie. In ‘Je, Anne’ vormen liedjes en dagboekfragmenten (en soms een combinatie van beide) een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien.

   

  Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263. Het echtpaar Van Pels (door Anne in haar dagboeken ‘Van Daan’ genoemd) en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer (Albert Dussel). De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot ‘het Achterhuis’ – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944.

   

  De voorstelling ‘Je, Anne’ vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis in deze twee jaren. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je, Anne’.

   

  Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je, Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke.

 • Totally Spice: A Spice Girls Tribute!

  Finalist Battle of the Bands 2024
  do 2 mei 2024

  De Spice Girls domineerden de jaren ’90! Met hun debuut ‘Wannabe’ scoorde de band een wereldwijde nummer 1-hit. Gewapend met plateaulaarzen en een flinke dosis girlpower veroverde de Spice Girls de gehele wereld met vele internationale successen. De Spice Girls zijn formeel nooit écht uit elkaar gegaan maar treden desondanks nog maar sporadisch op. Maar wil je nu toch een optreden van de best verkopende meidengroep ooit ervaren? Maak je dan geen zorgen: Totally Spice is hier met een missie om de iconische meidengroep uit de jaren 90 en hun boodschap van women empowerment te vieren.

   

  Totally Spice, opgericht in 2013, is het geesteskind van Sanne de Jong. Een toegewijde fan van de Spice Girls die voornemens was de magie van de muziek van de oorspronkelijke groep in leven te houden en naar een nieuw publiek te brengen. Er werden diverse audities gehouden om artiesten te vinden die niet alleen over muzikaal talent beschikten, maar ook bij de unieke persoonlijkheden van Scary, Baby, Sporty, Ginger en Posh Spice pasten. Na een lange zoektocht is dit gelukt, dichter bij the real thing kom je niet! 

   

  Totally Spice: A Spice Girls Tribute! neemt je mee terug naar de jaren ’90 met een authentiek Spice Girl-optreden. Vijf professionele zangeressen belichamen Ginger, Scary, Baby, Sporty en Posh in een show waarin het ene hoogtepunt het andere opvolgt. Hierbij mogen de iconische looks en originele danspasjes natuurlijk niet ontbreken! Alle bekende nummers passeren de revue. Leef je uit en zing mee met o.a. ‘Stop’, ‘Spice Up Your Life’, ‘Say You’ll Be There’, ‘Mama’ en natuurlijk ‘Wannabe’!

   

  Bekend van het tv-programma The Tribute: Battle of the Bands.

 • Cor Potcast LIVE - EK Special

  Maarten, Thomas en Bart in Oranje!
  di 7 mei 2024
  en
  ma 13 mei 2024

  We zijn er weer bij! Oranje doet mee aan het EK, het toernooi dat stiekem ook veel leuker is dan de mondiale grote broer. Niks zwoegen in de woestijn, maar lekker ballen in de Alpen en het Ruhrgebied - net als in ‘88. Wordt het Nederlands Elftal deze zomer opnieuw “een mooi stel?”


  Nog voordat de clubcompetitie is afgelopen raken de jongens van de Cor Potcast al besmet met Oranjekoorts. In de EK Special van de Cor Potcast LIVE duiken Maarten, Thomas en Bart in de kleedkamergeheimen van het eindtoernooi. Wat maakt een echte toernooivoetballer? Kan je nu wél of niét trainen op een bloedstollende penaltyserie? En wie was de beste trophy lifter ooit?


  In een vol programma gaan de heren onder meer in gesprek met een echte EK-ganger en gidsen ze je -met de topografische skills van Bart- langs de uithoeken van ons continent. Wie is de onbekende voetballer die zich dit EK naar een ongekende transfer speelt? En welk land draagt het mooiste shutje? In deze EK Special wordt zelfs de grootste clubfanaat een echte Oranjefan.

   

  • Maarten de Fockert keept bij SteDoCo, is voormalig profvoetballer en host van de Cor Potcast. Maarten verdedigde in de jeugd 5 x het doel van Oranje en liet 8 goals door.
  • Thomas Verhaar is assistent-trainer van Excelsior Rotterdam, voormalig profvoetballer en host van de Cor Potcast. Zijn lang gekoesterde wens om een EK wedstrijd van Oranje te bezoeken met een opblaasbare molen op zijn hoofd, is nog niet in vervulling gegaan.
  • Bart Vriends is voetballer bij Sparta Rotterdam en host van de Cor Potcast. Bart hoopt stiekem nog op een plekje bij de selectie voor het komende EK.

   

  De Cor Potcast LIVE is een samenwerking tussen FC Afkicken, de producent van de Cor Potcast, en Haagsch College, producent van theatercolleges.

   

  De verwachte eindtijd van deze voorstelling is 21.45 uur.

 • Pink Project the Band

  Any Colour You Like “A collection of great Floyd songs”
  do 9 mei 2024

  Het publiek wil Pink Floyd horen, in optima forma, en dát is het doel van Pink Project. Al ruim een kwart eeuw weten zij de muzikale nalatenschap van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten in de theaters en poppodia. Na een zeer succesvolle Pink Floyd Past to Present tour gaat de band het seizoen 2023 - 2024 op tournee met een nieuwe show: Any Colour You Like “A collection of great Floyd songs”. 

   

  De naam zegt het al, het repertoire van Pink Floyd is heel divers, kleurrijk en bestrijkt, inclusief het solowerk van David Gilmour en Roger Waters, inmiddels 6 decennia prachtige muziek.

   

  Pink Project zal het publiek tijdens deze show verwennen met hoogwaardige uitvoeringen van de bekende songs, maar ook verrassen met onverwachte parels uit deze muzikale erfenis. Met quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof de legendarische Britse band nooit heeft opgehouden te bestaan. 

 • Yamato

  Hinotori
  za 11 mei 2024

  YAMATO is een Japanse Taiko-drumgroep gevestigd in de prefectuur Asuka-mura, Nara. Bij de Japanners is deze plek ook wel bekend als de geboorteplaats van Japan. Ze noemen zichzelf "YAMATO, de Taiko-drumgroep die de hele wereld rondreist”.  Yamato heeft meer dan 4.000 shows gedaan in 54 landen over de hele wereld sinds hun oprichting in 1993.

   

  Het Taiko-werk van YAMATO kan niet volledig worden beschreven met het woord 'performance'.

  Ze hebben opgetreden in theaters, scholen, allerlei soorten evenementen en geven zelfs workshops en Taiko-lessen. Ze besteden een half jaar aan een Japan-tournee en een half jaar aan de wereldtournee. Hun motto is: “We gaan overal naartoe als iemand YAMATO nodig heeft! We willen energie brengen naar de mensen die in de wereld leven!”.  Ze brengen vreugde in de wereld.

   

  Op het podium staan ze met meer dan 40 Taiko-drums en deze hebben allemaal een ander karakter. Hun grootste trommel genaamd “ Odaiko ”, is gemaakt van een enorme boom van 400 jaar oud. Deze is ongeveer twee meter in doorsnee en weegt 500 kg. Alle andere Taiko drums zijn verschillende maten en hebben verschillende geluiden.

  De leden van de groep hebben hun lichaam tot het uiterste getraind om deze enorme Taiko te spelen.

   

  De akoestische druk overtreft het voorstellingsvermogen. 

   

  Ze laten hun Taiko-drums niet alleen exploderen in een enorm geluid; ze produceren ook delicate muziek die de luisteraar voorziet van een palet van zorgvuldig vervaardigd tonen. Dit is waarom YAMATO's originele uitvoeringen bekend staan als "fysieke muziek" en hierdoor blijven ze lovend ontvangen worden over de hele wereld. YAMATO is soms intens, soms verdrietig, soms geruststellend en in het volgende moment komisch op het podium.

   

  Het publiek is meer dan een groep toeschouwers.

   

  Het publiek wordt overspoeld door het geluid van de Taiko, zweet, huilen en lachen; ze worden één met de artiesten. Allerlei soorten mensen verzamelen zich rond het geluid van de Taiko en verweven hun leven waarbij ze de kracht voelen van elkaars innerlijke passie en hart.

  Ze komen samen om een moment te creëren waarin ze zich echt levend voelen.

   

  "Ontdek de nieuwe ervaring door Taiko-geluiden die nog nooit eerder gevoeld zijn"

   

  YAMATO reist nog steeds de wereld rond.

 • The Fortunate Sons

  The Best of CCR
  wo 15 mei 2024
  en
  wo 29 mei 2024

  “Een weergaloze ode aan de tijdloze muziek van Creedence Clearwater Revival!”

   

  ‘Bad moon Rising’, ‘Proud Mary’ en ‘Who’ll stop the Rain’. Dit is zomaar een greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival (CCR) op haar naam heeft staan. Klassiekers die de tand destijds moeiteloos hebben doorstaan en bij vele generaties in het muziekgeheugen gegrift staan. Dankzij het magische stemgeluid van John Fogerty en de talloze hitsingles groeide CCR eind jaren '60 uit tot één van de grootste bands uit de muziekgeschiedenis.

   

  The Fortunate Sons hebben met hun zeer succesvolle deelname aan het SBS6-programma ‘The Tribute – Battle of the Bands’ de muziek van CCR bij het grote publiek weer flink onder de aandacht gebracht en gezorgd voor een ware CCR Revival.

   

  Ga mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van CCR. Een feest der herkenning voor jong en oud!

   

  De jury in SBS6-programma ‘The Tribute – Battle of the Bands’:

  “It’s the real deal!” – Spike

  “Dit is exact wat een tributeband van CCR moet zijn!” – Spike

  “Ongelofelijk dat we een tributeband hebben die CCR zo lekker speelt!” – Angela Groothuizen

 • De man van La Mancha

  Met Huub van der Lubbe als Don Quichot
  wo 15 mei 2024
  -
  zo 26 mei 2024

  Een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot, op het ritme van de flamenco. De man van La Mancha, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes - een van de grote werken uit de wereldliteratuur, vertelt het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot. Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker. De middeleeuwse kerker doet in deze voorstelling meer denken aan een flamencoconcert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek.

  Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten. 

  Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk, expressief, ontvankelijk, een toegewijd idealist. Zijn ideaal is het voortbrengsel van zijn verstoorde verbeelding die put uit de fantasiewereld van de ridderromans. Dat is de komische zijde van het verhaal. Maar het ideaal blijft in zijn zuiverheid overeind en maakt zijn drijfveren ontroerend. Don Quichot geeft ons wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachten.

   

  De pers over De man van La Mancha

  "Krachtig, eigentijds, zeer gestileerd" - Trouw ★★★★

  "Van der Lubbe geloofwaardige Don Quichot" - De Telegraaf ★★★★

  "Overtuigend en meeslepend" - Ilovetheater.nl ★★★★

  "vlamt ... met sensuele flamencodans en opzwepende muziek" - De Volkskrant ★★★

  "Huub van der Lubbe is ontwapenend als Don Quichot" - NRC ★★★

   

  Gratis inleiding op vrijdag 17 mei

  Vrijdag 17 mei zal er van 19:15 tot 19:45 uur een inleiding plaatsvinden in de Maasfoyer voorafgaand aan de voorstelling van De man van La Mancha. Regisseur Ruut Weissman vertelt over het maakproces en zijn artistieke visie op deze musical.

   

  Voorstelling op zondag 26 mei 2024 met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

   

  Op zondag 26 mei is het ook mogelijk om de voorstelling te bezoeken met prikkelarme faciliteiten. Klik hier voor meer informatie.

  Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?

  Credits

  Huub van der Lubbe - Cervantes/Don Quichot, Lucretia van der Vloot - Aldonza/Dulcinea, Dragan Bakema - Sancho Panza, Stefan Rokebrand - President/Herbergier (gedeelde rol met Viggo), Viggo Waas - President/Herbergier (gedeelde rol met Stefan), Doris Baaten- Huishoudster/Kapster/Officier van Inquisitie (gedeelde rol met Marisa), Marisa van Eyle - Huishoudster/Kapster/Officier van Inquisitie (gedeelde rol met Doris), Ruth Sahertian - Antonia/Maria, David van Uuden - Pastoor, Mees Hilhorst - Hertog/Carrasco, Danny Houtkoper - Ensemble (Resident Director), Sanne Groenen - Ensemble (Dance Captain), Jelmer de Groot - Ensemble/Pedro, Djin Kastje - Ensemble, Danique Beijer - Ensemble, Gino Taytelbaum - Ensemble, Enora Oplinus - Ensemble

   

  Maria Martinez Payà/Laura Trompetter - Ensemble/Percussie, Jeff Heijne/Roel Goedhart - Ensemble/Gitaar, Armand Dussault/James Pollard - Muzikale leiding/Piano, Frank Vermast - Trompet, Joel Groenewold/Jolle Mooren - Basgitaar

   

  Regie - Ruut Weissman, Choreograaf - Pim Veulings, Vertaling - Rob de Graaf, Vertaling Liedteksten - Huub van der Lubbe, Arrangeur en Muzikaal concept - David Middelhof en Rutger de Bekker, Muzikaal Leider - Armand Dusault, Scenografie - Marloes en Wikke, Kostuumontwerp - Sabine Snijders, Dramaturg - Cecile Brommer, Lichtontwerp - Marc Heinz, Geluidsontwerp - Maarten Houdijk, Pruiken - Cynthia van der Linden, Producent namens de Theateralliantie - Rosalie Mohr

 • No Ponies

  Een éénmansrevue van Alex Klaasen
  do 16 mei 2024
  -
  za 18 mei 2024

  Na het overweldigende succes van Showponies 1, 2 en Snowponies is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet dat gehinnik om hem heen, even niet constant dat paradepaardje moeten uithangen. Nee, gewoon even tijd voor hemzelf. Momentje voor Alex. En dan misschien met een héél klein beetje publiek erbij… Net als in zijn eerdere shows zal in No ponies weer een bonte stoet aan kleurrijke types de revue passeren. Er wordt uiteraard belachelijk veel gezongen; van opera tot akoestische zingende zaag, en ook zal Alex in zijn eentje alle hoogtepunten uit het klassieke balletrepertoire vertolken. Zonder hulp. Mét echte balletmaillot.

 • The Last Five Years

  Theatraal college: brave new remake
  za 25 mei 2024

  NANOEK ontwikkelt een brave new remake van de succesvolle off-Broadway musical The Last Five Years. Aan de hand van liveoptredens van een ijzersterke cast (Jolijn Henneman & Timo Tembuyser) bespreken we de elementen die langskomen bij het ontwikkelen van zo’n gloednieuwe versie door een all-female team.

   

  Samen met bijzonder hoogleraar Musical Millie Taylor én het publiek duiken we in de dramaturgie en structuur van het stuk, bestuderen we de female gaze, bespreken we de rol van de regisseur, onderzoeken we de functie van de choreografie en lichten we de techniek en invloed van vertalen toe. Een theatraal en muzikaal potje #womensplaining!

   

  NANOEK werd bejubeld in de pers en is meermaals bestempeld tot een verrijking voor het Nederlands musicalgenre. Met The Last Five Years brengt NANOEK in seizoen 2024/2025 voor het eerst een bestaande musical naar de theaters.

   

  “NANOEK is fris, eigenzinnig en werkt onmiskenbaar aan een nieuwe definitie van musical. Tijdens O. hun nieuwste project in intieme setting, volgend jaar te zien in Oude Luxor Theater!” – Hans Blik, zakelijk directeur O.

   

  Deze voorstelling is onderdeel van O. Festival for Opera. Music. Theater., de kaartverkoop loopt dan ook via O. Benieuwd naar O.? Kijk voor meer informatie op o-festival.nl/tickets.

   

  • Geen drankje inbegrepen
 • Europa Draait Door LIVE

  De Verkiezingsshow
  ma 27 mei 2024

  Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa nu de wereld met een vijandig Rusland en opkomend China? Nooit eerder stond er zoveel op het spel bij de Europese Verkiezingen.

   

  In een speciale avond van de populaire VPRO podcast Europa Draait Door duiken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit vlak voor die verkiezingen op geheel eigen wijze in de campagne en de belangrijkste verkiezingsthema’s. Zo gaan de heren onder andere in gesprek met Nieuwsuur-journalist Saskia Dekkers. Waarom blijft Europa worstelen met migratie? En wat staat ons te wachten als we Polen en Hongarije achterna gaan?

   

  Een vol programma waarin Tim en Arend Jan met humor en inhoud het publiek vakkundig wegwijs maken in het Europa van vandaag. Er is muziek van Kiki Schippers en uw eigen kennis wordt getest in de Grote Europa Draait Door Quiz. Mis deze bijzondere avond dus niet!

   

  Europa Draait Door LIVE is een samenwerking tussen Haagsch College en VPRO

  Wat staat er op het spel voor Europa?

 • Bee Gees Forever : ‘You should be dancing’

  Winnaar Battle of the Bands 2024
  di 28 mei 2024

  Inmiddels kent heel Nederland ze, want de afgelopen winter verrasten ze iedere zaterdagavond weer tijdens hun deelname aan ‘The Tribute - Battle of the Bands’ én….ze zijn dé winnaar geworden!

   

  Met in de finale 3 maal een 10 van de jury en een 9,6 van het publiek, scoorde Bee Gees Forever de hoogste cijfers óóit uit de afgelopen 3 seizoenen. En dan nu trekken ze meteen al de theaters in.

   

  De legendarische gebroeders Gibb schreven talloze hits, zoals ‘To Love Somebody’, ‘Tragedy’, ’Stayin’ Alive’ en ‘How Deep Is Your Love’. Bee Gees Forever speelt ze allemaal.. en meer! Eyecather Mike, de speelse Jeffrey en alleskunner Martijn gaan samen met hun weergaloze band de muziek van de Bee Gees nieuw leven inblazen….en dat werd hoog tijd!  

   

  Een dynamische show met de heerlijk relaxte songs van destijds tot de swingende wereldhits van de band uit de jaren ’70, waarbij de voetjes zéker van de vloer zullen gaan!

 • Alex Agnew

  Wake Me Up When It’s Over
  vr 31 mei 2024

  Dit is wat je krijgt wanneer je een komiek twee jaar lang opsluit in zijn eigen hoofd!

   

  • Geen kaarten retour
 • Sinatra by Douglas & BOSCO: Thank You, Frank!

  Finalist Battle of the Bands 2024
  za 1 jun 2024

  Met zijn perfecte personificatie van Frank Sinatra, kroonde Peter Douglas zich in 1987 tot de onbetwiste winnaar van de ‘Soundmixshow’. De ongekende, niet te evenaren vocale gelijkenis tussen Douglas en Sinatra zorgde ervoor dat hij een veelgevraagd zanger is, zowel in Nederland als ver daarbuiten. 

   

  Dat de koek nog lang niet op is, bewijst Peter door samen met het BOSCO Jazz & Pop Orchestra mee te doen aan het SBS6-televisieprogramma ‘The Tribute: Battle of the Bands’. Het 10-koppige BOSCO Orchestra is een allround collectief dat speelt op talloze festivals en theaterpodia. 

   

  Sinatra by Douglas & BOSCO is een unieke combinatie waarin de swingende legacy van Frank Sinatra als nooit tevoren tot leven komt! Verwacht een avond vol met gouden hits als ‘My Way’, ‘Fly Me to the Moon’ en ‘New York, New York’.

 • Rust en Vreugd

  Dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen reeks
  di 11 jun 2024

  Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. 

   

  Emma – een glansrol voor Doris Baaten - is nog maar kort weduwe als zij tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. In gedachten aangespoord door haar overleden man gaat ze kijken en wordt op slag verliefd. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp. 

   

  Tuincontrole commissies en onderlinge strijd blijken echter de vreugde in het groene paradijs te verstoren. Emma besluit vol bravoure in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks haar verdriet vindt ze op de tuin haar geluk weer terug mede dankzij haar nieuwe vrienden.


  De schrijver van Hendrik Groen weet, dit keer door de ogen van Emma, wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral hilarische muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

   

  Met: Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Franssen, Linda Wagenmakers, Sebastiaan de Bie en Mats Hoogland. En afwisselend te zien: Aivy van den Berg, Aurelia Fontijn, Olivia Pont, Sèno Franken en Zoey Sophia Tol. 

   

  Regie: Bruun Kuijt

   

 • Stef Bos

  Bloudruk
  wo 19 jun 2024

  Zoekend naar de samenhang

  In de chaos

  Zoekend naar de verbinding

  In de verdeeldheid

  Zoekend naar de stilte

  In de storm

  Zoekend naar het onverwachte

  In het voorspelbare 

   

  Zoekend naar een Bloudruk

  Met woorden 

  Muziek

  Verhalen 

  Zoals hij dat al jaren doet

  En zingt

  En zoekt en vindt

  Met nieuw werk en oudere songs

  Van daar waar hij naartoe gaat 

  Tot daar waar hij begon

 • Herman van Veen

  Een voorstelling
  do 20 jun 2024
  en
  vr 21 jun 2024

  zing het honderd uit
  ook al ben ik van gisteren
  speel altijd wel viool,
  dans wat ik dansen kan
  al krijgt de tijd er vat op
  het nieuwe gaat er nooit vanaf

   
   

  Herman van Veen speelt met zijn ensemble een keuze uit zijn repertoire. Spiksplinternieuw werk en uit de nog niet verschenen bundel ‘Geen idee’. Tevens gaat hij in op enkele verzoekjes.

   
  De pers over Herman van Veen:


  “Over het optreden zelf kan ik kort zijn: Het was subliem. Het zijn vooral zijn liedjes die me soms letterlijk omver hebben geblazen.” -Christof Willocx/De Morgen

   

  “Ga kijken. Zelden zo oprecht gelachen.” -Rekto Verso

   

  “Hij blijft een fenomeen” - ★ ★ ★ ★ ★ NRC

   

  “Verheugt het hart en maakt het hoofd onrustig.” - ★ ★ ★ ★ De Standaard België

   

  “Van een zeldzame schoonheid.” -★ ★ ★ ★ ★ Gazet van Antwerpen

 • Jay Francis

  Catastrofe
  za 22 jun 2024

  Jay Francis is een tikkeltje grofgebekt, neemt geen blad voor de mond maar heeft een goede kijk op het leven. Zijn drijfveer is positiviteit verspreiden in een vaak nogal negatieve wereld. Zijn motto luidt dan ook ‘als jij lacht, lach ik ook’. Jay staat dit seizoen op het podium met zijn 4de cabaretvoorstelling genaamd Catastrofe.


  Catastrofe

  Vergaat de wereld? Zo ja, wat doe je dan?

  Wanneer je valt... Sta je dan op of blijf je liggen?

  Wanneer de wereld valt... Staan we dan op of blijven we liggen?

  Wat is het punt om op te staan als alles ligt?

  Vinden we rust in de onrust? Of wordt het een grote catastrofe?

   

  Ben je op zoek naar een avond vol humor, inspiratie en aspiratie? Dan is Jay’s nieuwe show Catastrofe een absolute must-see! Laat je verrassen, laat je inspireren en geniet van een fantastische avond vol humor en positiviteit.

 • Roxane van Iperen

  Eigen welzijn eerst
  ma 24 jun 2024

  Waarom is de middenklasse steeds gevoeliger geworden voor extreme ideeën? En waarom heeft het vooruitgangsideaal plaatsgemaakt voor een hang naar zelfbehoud? In de theateravond Eigen welzijn eerst toont Roxane van Iperen hoe de behoefte naar zekerheid kan ontsporen in radicale sentimenten.

  Binnen twintig jaar tijd zijn populistische partijen in heel Europa opgeschoven van een marginaal verschijnsel naar het centrum van de macht. Behouden wat je hebt en nostalgie naar het verleden is steeds vaker de heersende levenshouding.

  Tijdens deze avond wordt Roxane geïnterviewd over de opkomst van het populisme, de terugtrekkende beweging van burgers – weg van vooruitgangsdenken en kansengelijkheid – in een tijdperk waarin culturele antwoorden op economische problemen worden gegeven. 

  Een avond over de ‘fear of falling’ van de middenklasse, momfluencers, wellness-rechts en de zucht naar radicale sentimenten. Roxane gaat verder dan haar succesvolle essay en laat zien wat de samenleving nodig heeft om los te komen van de angst voor de onbekende ander.

  Roxane van Iperen is auteur van bestsellers als 't Hooge Nest, Eigen welzijn eerst en Dat beloof ik. In 2021 schreef ze het boekenweekessay De genocidefax.

  Theateravond met Roxane van Iperen

 • Ashton Brothers

  BROTHERS
  do 27 jun 2024

  Dwars door fysieke grenzen van theater. Dwars door ruimte en tijd. Dwars door huid en haar, in een rechte lijn naar je hart. 

  ‘No man is an island’ (John Donne, 1624) 

   

  Met hun gloednieuwe show BROTHERS brengen de Ashton Brothers een ode aan elkaar, aan de tribe die ze samen vormen. Met onverschrokken “visuele poëzie en absurdistisch variété” (De Telegraaf) nemen ze je mee in hun oneindige universum. Een eigen kosmos van magie en muzikaliteit, met spectaculaire en hilarische halsbrekende toeren. Een verrassende kijk op de veerkracht van ons bestaan en van de planeet waarop we ronddolen. 

 • Nick Carter

  Who I Am
  ma 1 jul 2024

  Nick Carter komt naar Nederland! De Backstreet Boy tourt op dit moment met zijn eigen show Who I Am, de wereld over en tijdens zijn Europese tournee komt hij naar Rotterdam! 

   

  Nick Carter begon zijn carrière op 12-jarige leeftijd en werd als jongste lid van de iconische boyband Backstreet Boys al snel een internationale popster. In 2023 rondde Carter ‘The DNA World Tour’ af met de Backstreet Boys, voordat hij aan zijn eerste solotour in zeven jaar begon. 

   

  De ‘Who I Am’-tour, ging in oktober 2023 van start in de VS en vele uitverkochte zalen over de hele wereld volgde! Afgelopen jaar releaste Nick Carter ook nog eens drie nieuwe solosingles; ‘Superman’, ‘Made For Us’ en ‘Never Break My Heart (Not Again)’.

   

  Verwacht een geweldige muzikale show met uiteraard hits van de Backstreet Boys, zijn eigen solomuziek, aangevuld met z’n eigen favoriete wereldhits!

 • Jesus Christ Superstar

  Ongeëvenaard, puur en rauw
  wo 25 sep 2024
  -
  zo 29 sep 2024

  Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

   

  Het verhaal

  Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

   

  Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024.


  Super Seats: word onderdeel van de happening

  Jesus Christ Superstar voelt als een ware happening. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke setting. Intens en dichtbij. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar je zelf onderdeel kunt worden van het verhaal. Kies voor één van de Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog in oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving! Of kies voor één van de andere plaatsen in de zaal en laat je uitdagen door een voorstelling die je niet snel zult vergeten.  

   

  Er zal geen publieksparticipatie zijn voor bezoekers met een Super Seat. De Super Seats zijn minder goed bereikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn. Je vindt een overzicht van de zaalopstelling met Super Seats onder de tekst.

   

   

  Recensies ★★★★★

   

  “Vijf sterren voor Jesus Christ Superstar: Jeangu Macrooy overtuigt ook als acteur en is fenomenale Jezus” - AD ★★★★★

   

  “De ‘Jesus Christ Superstar’ van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten“ - De Volkskrant ★★★★★

   

  “Macrooy is de gedroomde Jezus.” - Trouw ★★★★★

   

  “Macrooy toont zijn ziel op een akelig mooie manier. Zoals hij ook de rest van de voorstelling ongenaakbaar is in spel en zang.” - Het Parool

   

  “Nooit gedacht voor Jesus Christ Superstar een staande ovatie te geven? Na het zien van deze voorstelling is het moeilijk om dat niet te doen!“ - Telegraaf ★★★★★

   

  “Wat er dan zo goed is aan deze versie? Alles.” - Metro ★★★★★

   

  “Produced by Albert Verlinde Theater and in a direction by Ivo van Hove, a phenomenal production worthy for world stages, not limited to the Netherlands, is born.“ - Broadwayworld ★★★★★

   

  “Jesus Christ Superstar is een krachtige en emotionele musical die de complexiteit van geloof, macht en verraad onderzoekt” - Musicalsites ★★★★★

   

  “Jeangu Macrooy maakt een verpletterend musicaldebuut in spel en zang” - Theaterparadijs ★★★★★

   

   

  Voorstelling op maandag 1 april 2024 met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

 • The Story of Boybands

  Oh my god they’re back again!
  Reprise
  za 5 okt 2024

  Charly Luske is terug met wederom een waanzinnige tribute show! Na de succesvolle tours Story of George Michael en Story of Robbie Williams is het dit keer tijd voor de Boybands.

  Samen met Leon Sherman en Tommie Christiaan zorgt Charly wederom voor een spetterende avond gevuld met alle monsterhits van o.a. Backstreet Boys, The Jackson 5, *NSYNC en One Direction, maar ook bands als Five en Boyz II Men komen voorbij. Verhalen over de bands, de leden, hun succes en schandalen, het zit er allemaal in! En vanzelfsprekend altijd met een knipoog…

  De band onder leiding van Nick Bult staat er weer garant voor dat het dak eraf gaat.

   

  Afterparty

  Het feest nog niet afgelopen als je de zaal verlaat. Na de show is er een gezellige after party in het theatercafé. Blijf gezellig een drankje drinken en verleng jouw avondje uit!

 • Shrek

  De Musical
  za 19 okt 2024
  -
  zo 27 apr 2025

  Shrek de Musical komt naar het Luxor Theater! Met in de hoofdrol René van Kooten als Shrek en Linda Verstraten als Fiona belooft dit een magisch mooie musical te worden voor zowel de jonge als de jong-gebleven fans.

   

  In een moeras ver weg van de bewoonde wereld leeft Shrek, een oger die zijn rust waardeert. Zijn vredige leven wordt verstoord wanneer Heer Farquaad alle sprookjesfiguren uit zijn rijk verbant en ze rechtstreeks naar het moeras van Shrek stuurt. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. Tegen zijn zin in wordt hij vergezeld door Ezel, die van alles blijkt te kunnen behalve zijn mond houden. Terwijl Shrek en Ezel op pad zijn, heeft Heer Farquaad zijn oog laten vallen op prinses Fiona. Zij zit gevangen in een toren bewaakt door een vuurspuwende draak. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Shrek, niet bepaald het type held, gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen, samen met de praatgrage Ezel…

   

  Na afloop van de voorstelling kunnen alle fans met Shrek op de foto. Betreed het moeras, laat je betoveren door de bekende sprookjesfiguren en ga mee op reis vol hilarische momenten!  

   

 • Amerikaanse Verkiezingsshow 2024

  Welke toekomst kiest Amerika?
  do 31 okt 2024

  Wordt het toch weer Donald Trump? Of mag Joe Biden door tot zijn 86e? De Amerikaanse presidentsverkiezingen bepalen niet alleen de toekomst van het diep verdeelde land, maar ook dat van de rest van de wereld. Staat de democratie echt op het spel? En kan Europa blijven rekenen op Amerikaanse bescherming?

   

  In de Amerikaanse Verkiezingsshow duiken journalisten Laila Frank (o.a. Op1 en NPO Radio 1) en Bernard Hammelburg samen met VS-correspondent Jan Postma (beiden BNR Amerika Podcast) diep in de Amerikaanse politiek en samenleving. Met pakkende verhalen en scherpe analyses nemen ze je mee naar het veelzijdige en fascinerende Amerika van nu.


  Van de spannende campagnestrijd tot aan de diepere onderstromen in de snel veranderende samenleving - in de interactieve en dynamische Amerikaanse Verkiezingsshow vertellen Laila, Bernard en Jan alles wat je moet weten om de cruciale presidentsverkiezing echt te begrijpen. 

   

  Laila Frank is journalist en Amerikadeskundige voor o.a. Sophie & Jeroen, Op1, NPO Radio 1 en De Groene Amsterdammer. Ook maakt ze de NPO Radio 1 podcastserie Welkom in Washington.

   

  Bernard Hammelburg is een van de bekendste Amerika-deskundigen. Hij is presentator van BNR De Wereld en maakt samen met Jan de BNR Amerika Podcast. Bernard was jarenlang Amerika-correspondent.

   

  Jan Postma is Amerika-correspondent voor BNR Nieuwsradio en verschillende andere media. Vanuit standplaats Washington DC houdt hij in het hele land de vinger aan de pols.

 • Sven Hammond Big Band

  Plays Ray Charles
  do 7 nov 2024

  Na het geweldige succes van de allereerste theatertournee van de Sven Hammond Big Band komen organist en bandleider Sven Figee en zijn bekende orkest op veler verzoek weer terug met het swingende en stomende programma rondom de legende, The Genius, ‘Brother Ray' Charles. 

   

  Verwacht zijn wereldhits zoals ‘Georgia’, ‘Hit The Road Jack’ en ‘Hallelujah’, maar ook grote hits van andere artiesten en tijdsgenoten die Brother Ray opnieuw arrangeerde. Ray had geen makkelijk leven: groeide op in bittere armoede, werd blind op hele jonge leeftijd en kampte met allerlei verslavingen. Zijn boeiende levensverhaal komt in deze voorstelling natuurlijk aan bod. ‘Sven Hammond Big Band plays Ray Charles’ is een muzikale theatershow waar je niet stil kan blijven zitten en die je niet gemist wil hebben.

 • Saturday Night Fever

  You Should Be Dancing!
  vr 20 dec 2024
  -
  zo 5 jan 2025

  Deze gloednieuwe versie van de iconische musical Saturday Night Fever, met wereldhits van The Bee Gees en anderen, voert ons terug naar het New York van de seventies. Waar het leven rauw en hard is en de zorgen alleen op zaterdagavond in disco ‘2001 Odyssey’ worden vergeten en het dansen afleiding en hoop biedt.

   

  Buddy Vedder is de jonge aantrekkelijke Tony Manero die uit een arm immigrantengezin komt en opgroeit in Brooklyn. Hij en zijn vrienden dromen van het onbereikbare Manhattan, aan de andere kant van de rivier. Elke zaterdagavond ontsnappen ze aan de dagelijkse realiteit in de disco ‘2001 Odyssey’. Tony is de koning van de dansvloer, hij wordt aanbeden door vrouwen en is het voorbeeld voor alle mannen. Als hij op een avond de mooie Stephanie Mangano ontmoet, gespeeld door Esmée Dekker, zet dit zijn wereld op z’n kop. Na een aantal dramatische gebeurtenissen en confrontaties met zijn familie en vrienden besluit hij om samen met haar de stap naar het succesvolle en bruisende Manhattan te wagen. Op zoek naar een nieuwe toekomst.

   

  Met wereldhits als ‘Stayin’ Alive’, ‘Night Fever’, ‘How Deep Is Your Love’, ‘More Than A Woman’, ‘Disco Inferno’, ‘If I Can’t Have You’ en ‘You Should Be Dancing’.

   

   

 • Pieter Derks

  Oudejaarsconference
  vr 27 dec 2024
  -
  zo 29 dec 2024

  Moeten we hier nog iets over uitleggen? Het jaar is (bijna) voorbij, het land snakt naar verlossing, naar iemand die op magistrale wijze alle gebeurtenissen in een ander licht kan zetten, onze woede in woorden kan vatten, onze wanhoop in poëzie kan omtoveren, iemand die in elke grap een rake klap uit kan delen, die ons lot kan bezingen en ons hart kan verzachten en ons troost en verlichting kan brengen, en daarnaast ook nog een puike oliebol kan serveren. Maar goed. Pieter Derks is ook leuk.

   

  Op 28 en 29 december zijn er TV-opnames van de voorstelling.

 • Tim Hartog

  FRICTIE
  wo 15 jan 2025
  en
  do 16 jan 2025

  Wie de Rotterdamse Comedy Club Haug weleens bezoekt, weet dat geen comedian in Nederland zijn publieksparticipatie zo in de vingers heeft als Tim Hartog. Middels zijn social media kanalen heeft hij de afgelopen jaren een flink publiek weten op te bouwen. Door het verzorgen van de allereerste Rijnmondse Oudejaarsconference (2023) en zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ (vanaf 18 januari 2024) groeit zijn publiek alleen nog maar verder. Hoogste tijd om zijn vleugels uit te slaan, want Tim is er klaar voor!

   

  Op het eerste gezicht is Tim een sympathieke knul, met deugdelijke normen en waarden. Maar deze piekerende ADHD'er die opgegroeid is in Rotterdam Zuid, bezit meer tegenstrijdigheden die hem gevormd hebben. En juist die tegenstrijdigheden maken Tim een observerende komiek die speelt met aannames en vooroordelen. Iedereen wil een zo leuk en comfortabel mogelijk leven leiden. Dit bereik je alleen niet door de gebaande paden te bewandelen. We moeten de confrontatie aangaan met onszelf en met de wereld om ons heen, want zonder frictie is verandering ver te zoeken. En dat leuke leven al helemaal.

   

  Tim studeerde in 2010 af aan de Koningstheateracademie en stond in de finale van het Leids Cabaret Festival. Hij is een graag geziene gast in het Nederlandse comedycircuit en daarnaast ook een veelgevraagd presentator. Op televisie was hij te zien bij ‘The Comedy Factory’ en ‘De Grote Improvisatieshow’. Hij speelde op grote festivals zoals Paaspop en Lowlands. Met zijn ontwapende charme en een hoge dosis grappen weet hij ieder publiek in te pakken.  

   

  Eerder geschreven over Tim:

   

  • "Hartog zegt in zijn show: ‘Als je niks te melden hebt, zeg dan niks’, maar Hartog heeft zeker wat te melden." - Cabaret.nl
  • Tim is een echte stand-upper, gezien zijn interactie met het publiek en de hoge dosis grappen. Tegelijkertijd bevat zijn voorstelling ook een rode draad.” - Juryrapport Leids Cabaret Festival
 • Hans Klok

  Face The Future
  vr 17 jan 2025
  -
  zo 19 jan 2025

  De legendarische Nederlandse illusionist Hans Klok maakt zijn terugkeer op het podium met een spectaculaire nieuwe show: Face the Future. Geïnspireerd door de razendsnelle technologische ontwikkelingen in AI en Virtual Reality, nodigt hij je uit om samen met hem een ongelooflijke magische reis door de tijd te maken. 

   

  Het verhaal begint met Hans Klok die een online avatar creëert als oplossing voor de uitdagingen van een illusionist in 2024. 

   

  Echter, deze digitale dubbelganger ontwikkelt al snel een eigen wil en is niet langer van plan dienstbaar aan Hans Klok te zijn. Als dit zelfstandig denkende wezen steeds meer macht vergaart, begint het de wereld van Hans Klok stukje bij beetje over te nemen. De enige manier waarop Hans dit proces kan stoppen is zijn digitale alter ego door de tijd te achtervolgen totdat het een fysieke vorm aanneemt en eindelijk kan worden verslagen. 

   

  Face the Future is een verhaal over het onder ogen zien van jezelf, wat er gebeurt wanneer mens in conflict komt met technologie en een blik op de menselijke kant van Hans Klok. 

   

  Maar bovenal is het een spectaculaire familieshow zoals de wereld nog nooit heeft gezien.  

   

  Magic Seats 

  Voeg met onze Magic Seats een vleugje éxtra magie toe bij het bezoeken van Face the Future. Speciaal geselecteerde stoelen staan niet alleen op de beste plekken in de zaal, ook krijg je na afloop toegang tot de exclusieve meet & greet met de échte Legend of Magic. Onder het genot van een hapje en drankje krijg je de mogelijkheid om die al jaren brandende vraag te stellen én om dit moment met Hans Klok voor de eeuwigheid vast te leggen. Magie was nog nooit zo dichtbij.

 • Rayen Panday

  Karma
  wo 5 mrt 2025

  Vol energie vliegt Rayen over het podium. Hij geeft ons een komische kijk op serieuze onderwerpen. Deze stuiterbal mét inhoud zorgt dat iedereen zijn verdiende loon krijgt.


  Je verdiende loon krijgen is iets wat we een ander toewensen, maar vrijwel nooit onszelf. Karma kennen we toe aan het universum. Rayen weet wel beter: we beslissen zelf waar en wanneer karma ingezet moet worden. En vooral bij wie.

  Karma is van oorsprong een principe dat verwijst naar het verrichten van daden. Het betekent letterlijk ‘handeling' en kent geen goed of kwaad. Maar goed, meer daarover in de voorstelling. Rayen creëert een show vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek. Geen dans. Waarschijnlijk geen dans. Dat hangt toch wel een beetje van zijn karma af.

  Rayen deed in 2008, tijdens zijn rechtenstudie, mee aan een open podium voor stand-up comedy. In datzelfde jaar won hij de Persoonlijkheidsprijs in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sindsdien is Rayen actief als stand-up comedian en cabaretier.

  In 2010 werd hij een vaste kracht van ‘Comedy Café Amsterdam’ en begon hij aan zijn eerste avondvullende cabaretprogramma te werken. In februari 2023 had Rayen zijn zesde voorstelling ‘Focus’ afgerond.

 • RB Dance Company

  STORIES: Het RUN – STOP – FALL – RISE dans,- en musicalspektakel
  Reprise
  di 15 apr 2025

  English below!


  Wegens succes is het “IMPRESSIVE”, “THRILLING” en “Triple award winning” dans,- en musicalspektakel STORIES opnieuw te zien in Rotterdam. Choreograaf en producent Romain Rachline Borgeaud weet met zijn groep dansers in een duizelingwekkend energieke voorstelling het publiek een dik uur in de greep te houden. In STORIES beleven we het verhaal van de succesvolle jonge filmacteur Icarus, die in botsing komt met zijn regisseur en vervolgens in zijn eigen film gevangen zit. Deze productie won onder andere een award voor het decor,- en lichtontwerp en is met zijn filmische en sfeerrijke beelden een lust voor het oog om te zien. 

   

  STORIES is een authentieke show,- en dansvoorstelling, maar met de “INCREDIBLE” nieuwe en moderne muziek worden de grenzen van de Urban Jazz en (tap)dans behoorlijk verlegd. De internationale pers is unaniem lovend en roept iedereen op tot een “DON’T MISS IT”. 


  Let op! Deze voorstelling bevat een mix van (Engelstalige) muziek en dans en is daarmee zowel toegankelijk voor Nederlandstalige als niet Nederlandstalige bezoekers.

   

  Meer over Romain Rachline Borgeaud / RB Dance Company

  Romain Rachline Borgeaud is een jonge energieke choreograaf en danser die na zijn opleiding bij Alvin Ailey in New York werkzaam was bij 360° Dance Company en optrad in musicals als: A Chorus Line, Hairspray en door Amerika tourde met onder andere Cats, Singin' In The Rain, Thoroughly Modern Millie en The Buddy Holly Story. Naast actief te zijn als danser schrijft hij muziek voor met name korte Franse films. In 2014 kwam hij terug naar Frankrijk en trad op in musicals als Le Bal Des Vampires, Singin' In The Rain en 42nd Street om zich vervolgens te storten op het maken van songs, te choreograferen voor Disneyland Parijs en zijn eigen RB Dance Company op te richten. Met STORIES weet hij alle disciplines die hem gevormd hebben te combineren in een energieke “NOT TO BE MISSED” dans,- en musicalspektakel. 


  English

  The "IMPRESSIVE", "THRILLING" and "Triple award winning" dance and musical spectacle STORIES will return to Rotterdam. Choreographer and producer Romain Rachline Borgeaud and his troupe of dancers manage to keep the audience gripped for a good hour in a dizzyingly energetic performance. In STORIES, we experience the story of successful young film actor Icarus, who collides with his director and is subsequently trapped in his own film. This production won an award for set and lighting design, among others, and with its cinematic and atmospheric images, it is a joy to watch.  

   

  STORIES is an authentic show,- and dance performance, but with the "INCREDIBLE" new and modern music, the boundaries of Urban Jazz and (tap)dance are pushed considerably. The international press is unanimously praising it and calling on everyone to "DON'T MISS IT". 

   

  This production features a mix of (English) music and dance and is therefore accessible for people who do not speak Dutch.

  More about Romain Rachline Borgeaud / RB Dance Company. 

  Romain Rachline Borgeaud is a young energetic choreographer and dancer who, after training with Alvin Ailey in New York, worked at 360° Dance Company and performed in musicals such as: A Chorus Line, Hairspray and toured in the US with Cats, Singin' In The Rain, Thoroughly Modern Millie and The Buddy Holly Story, among others. Besides being active as a dancer, he writes music for French short films in particular. In 2014, he returned to France and performed in musicals such as Le Bal Des Vampires and 42nd Street before throwing himself into songwriting, choreographing for Disneyland Paris and founding his own RB Dance Company. With STORIES, he manages to combine all the disciplines that shaped him into an energetic "NOT TO BE MISSED" dance, dance and musical show.

 • DE JOARDY SHOW

  YouTube fenomeen nu in het theater
  vr 25 apr 2025

  In deze sketchvolle theatershow brengen Jim Deddes en Oscar Aerts (GTST en Costa!), onder regie van Jan Hulst, het volledige JOARDY-universum tot leven. Een avond met de hits Harco, Brian Rompoe, Halleke, zwaar ongefilterd privémateriaal, nieuwe sketches en eigenaardigheden. 

   

  Samen met regisseur Jan Hulst maakt acteur Jim Deddes (De Oost en Hardcore Never Dies) JOARDY FILM; een onafhankelijk platform met sketches dat is uitgegroeid tot een YouTube fenomeen. In samenwerking met de VPRO maakten Jim & Jan drie seizoenen van de webserie JOARDY SEASON (welke in 2019 de Zilveren Nipkowschijf won) en zijn nu samen met Nick Putman wekelijks te horen in hun beruchte podcast AT6 - Het echte geluid uit Amsterdam.

   

 • Malle Babbe

  de Rob de Nijs musical
  di 6 mei 2025
  -
  zo 11 mei 2025

  De muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komen tot leven in de gloednieuwe musical Malle Babbe. Een project waar Rob en zijn vrouw Jet sinds 2021 bij betrokken zijn, in samenwerking met Joop van den Ende. Een avond vol herkenbaarheid, verrassingen en al zijn grote hits. 

   

  De musical is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in Robs leven, waarin hij zweeft tussen droom en werkelijkheid. Door de ziekte van Parkinson is hij intussen tot weinig in staat. Om hem op te vrolijken neemt Jet hem mee terug naar zijn jongere jaren en stappen ze samen in het Circus van zijn Geheugen. Vergezeld door bekende personages als Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula en Malle Babbe herbeleven ze hoogte- en dieptepunten uit zijn rijke en spraakmakende carrière. Het winnen van zijn eerste talentenjacht, een optreden in Voor De Vuist Weg bij Willem Duys, de eerste hit ‘Zachtjes tikt de regen’, het grote succes van ‘Banger Hart’ en nog veel meer. 

   

  Zijn affaires. Zijn grote liefde.

  En hoe zat het al die jaren nou echt met Rob’s liefdesleven en de honderden affaires? Jet wil de onderste steen boven hebben. Dit levert herkenbare, breekbare maar ook humoristische momenten op. Een sterrencast brengt het verhaal en alle grote hits tot leven in een prachtige setting met live orkest.  

    

  Ga mee op deze fantasierijke reis en laat Rob je nog een keer terugvoeren naar de kroegen met blond schuimend bier waarin hij afrekent met de heren van fatsoen.

  ZIJN HITS. ZIJN AFFAIRES. ZIJN GROTE LIEFDE.