Weergave opties
 • Club Haug X Luxor: Daan van der Hoeven

  Hooghouden
  wo 18 sep 2024

  “Wanneer heb je nu eens je eigen show?!” Nou nu dus. Vooralsnog eenmalig én in het oude Luxor Theater. Dus mis het niet!

   

  De laatste maanden heb ik veel dubbel shows en try outs gespeeld om zo tot een show van een uur te komen. Ben je recent al eens bij mijn shows wezen kijken? Dan heb je al veel gezien. Vond je dat leuk? Kom dan vooral nog eens! Heb je mij nog nooit gezien? Kruip dan onder je steen vandaan en koop een kaartje.

   

  Support act: Finn Visser

  Finn Visser heeft over alles een mening. Jij ook, maar Finn heeft een andere - en de microfoon trouwens. Zijn hilarische zielenroerselen waren goed voor zowel de publiek- als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Iets wat hij te danken heeft aan het publiek en zijn persoonlijkheid. Finn verandert zware onderwerpen in vederlichte oneliners en dagelijkse futiliteiten worden net zo lang uit elkaar getrokken, totdat de zin dan wel onzin ervan duidelijk is. 

 • Club Haug X Luxor: Best of Stand-Up XL

  Comedyfestival door hét stand-up podium van Rotterdam
  do 19 sep 2024
  -
  za 21 sep 2024

  Hou je wel van een avondje stand-up comedy? Tijdens dit comedyfestival staan de beste comedians uit het land een week lang op het podium van het oude Luxor Theater. De avonden worden geprogrammeerd door hét stand-up comedy podium van Rotterdam; Comedy Club Haug. 

   

  Na een meer dan succesvolle editie in 2023 keert het Club Haug X Luxor comedyfestival weer terug. Elke show zie je weer nieuwe comedians die jou weten te vermaken met hun gevatte humor, hilarische grappen en onverwachte wendingen. 

   

  Niets missen van dit bijzondere comedyfestival? Met de Club Haug X Luxor Passe-partout bezoek je alle drie de avonden inclusief een mooie korting! Benieuwd? Je koopt je passe-partout op deze pagina.

   

  Line-up

  Donderdag 19 september

  Stephen Bell, Teun van der Elzen, Joël Gideon, Sjoerd Janssen, Diederik Zuurmond & Alina Sharipova. MC: Berit Companjen.

   

  Vrijdag 20 september

  Nira Tal, Marie Koet, Victor Luis van Es, Ric Diez, Davine Perik & Daveson Ignatia. MC: Daan van der Hoeven.

   

  Zaterdag 21 september

  Martijn Crins, Vincent Geers, Russel Hicks, Céline Shcrama, Felix van den Berg & Wina Ricardo.

 • Flip Noorman

  Zingt Leonard Cohen
  zo 22 sep 2024

  Op 21 september 2024 zou Cohen negentig zijn geworden en om dat te vieren speelt Flip een speciale editie van deze bejubelde voorstelling nog één week lang in een vijftal theaters. Bijgestaan door zijn band De Noormannen XL - voor deze gelegenheid inclusief twee fantastisch zingende strijkers - brengt Flip naast de originele liedjes van de meester ook een aantal eigen vertalingen.

   

  In 2016 bracht Flip Noorman een eenmalige hommage aan de toen pas overleden Leonard Cohen in Paradiso, de combinatie Flip/Cohen bleek zo passend dat een uitverkochte theatertournee volgde. De Volkskrant schreef: “Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen” en kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde: “leve Flip Cohen”.

   

  Flip vertelt zelf: “Zelfs nu blijven mensen maar vragen of ik de voorstelling toch niet nog één keer kan spelen. De 90ste verjaardag van Cohen leek me een mooi moment om mijn liefde voor dit werk kort weer met de wereld te delen, zonder het volkomen uit te melken.”

   

 • Jesus Christ Superstar

  Ongeëvenaard, puur en rauw
  wo 25 sep 2024
  -
  zo 29 sep 2024

  Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

   

  Het verhaal

  Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

   

  Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024.


  Super Seats: word onderdeel van de happening

  Jesus Christ Superstar voelt als een ware happening. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke setting. Intens en dichtbij. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar je zelf onderdeel kunt worden van het verhaal. Kies voor één van de Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog in oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving! Of kies voor één van de andere plaatsen in de zaal en laat je uitdagen door een voorstelling die je niet snel zult vergeten.  

   

  Er zal geen publieksparticipatie zijn voor bezoekers met een Super Seat. De Super Seats zijn minder goed bereikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn. Je vindt een overzicht van de zaalopstelling met Super Seats onder de tekst.

   

   

  Recensies ★★★★★

   

  “Vijf sterren voor Jesus Christ Superstar: Jeangu Macrooy overtuigt ook als acteur en is fenomenale Jezus” - AD ★★★★★

   

  “De ‘Jesus Christ Superstar’ van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten“ - De Volkskrant ★★★★★

   

  “Macrooy is de gedroomde Jezus.” - Trouw ★★★★★

   

  “Macrooy toont zijn ziel op een akelig mooie manier. Zoals hij ook de rest van de voorstelling ongenaakbaar is in spel en zang.” - Het Parool

   

  “Nooit gedacht voor Jesus Christ Superstar een staande ovatie te geven? Na het zien van deze voorstelling is het moeilijk om dat niet te doen!“ - Telegraaf ★★★★★

   

  “Wat er dan zo goed is aan deze versie? Alles.” - Metro ★★★★★

   

  “Produced by Albert Verlinde Theater and in a direction by Ivo van Hove, a phenomenal production worthy for world stages, not limited to the Netherlands, is born.“ - Broadwayworld ★★★★★

   

  “Jesus Christ Superstar is een krachtige en emotionele musical die de complexiteit van geloof, macht en verraad onderzoekt” - Musicalsites ★★★★★

   

  “Jeangu Macrooy maakt een verpletterend musicaldebuut in spel en zang” - Theaterparadijs ★★★★★

   

 • De Mol en de Paradijsvogel

  OpusOne
  vr 4 okt 2024

  Verstop je je eigen identiteit als een mol in de grond, of pronk je met je verenpracht als een echte paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei opzoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn.

   

  De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een dragartiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien? 

   

  De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. De cast bestaat Laus Steenbeeke als Albert Mol, Frans Mulder als Wim Sonneveld en verder Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure.

   

  De Mol en de Paradijsvogel werd geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen en de choreografie werd gemaakt door Roy Jonathans. De composities zijn van de hand van Jan Groenteman met aanvullingen van Ezra van Nassauw, die tevens de muzikale leiding heeft over het 4-mans orkest. Het toneelbeeld is van Timo Arling.

  Na het overdonderende succes, waarbij ze louter lovende recensies en publieksreacties ontvingen, keert deze voorstelling terug naar de theaters.

 • The Story of Boybands

  Oh my god they’re back again!
  Reprise
  za 5 okt 2024

  Charly Luske is terug met wederom een waanzinnige tribute show! Na de succesvolle tours Story of George Michael en Story of Robbie Williams is het dit keer tijd voor de Boybands.

  Samen met Leon Sherman en Tommie Christiaan zorgt Charly wederom voor een spetterende avond gevuld met alle monsterhits van o.a. Backstreet Boys, The Jackson 5, *NSYNC en One Direction, maar ook bands als Five en Boyz II Men komen voorbij. Verhalen over de bands, de leden, hun succes en schandalen, het zit er allemaal in! En vanzelfsprekend altijd met een knipoog…

  De band onder leiding van Nick Bult staat er weer garant voor dat het dak eraf gaat.

   

  Afterparty

  Het feest nog niet afgelopen als je de zaal verlaat. Na de show is er een gezellige after party in het theatercafé. Blijf gezellig een drankje drinken en verleng jouw avondje uit!

 • Roué meets Sally again

  Roué Verveer presenteert Sally the Rising Star
  Surinaams gesproken
  zo 6 okt 2024

  'Roué meets Sally’ was een groot succes en daarom kon een vervolg niet uitblijven, ‘Roué meets Sally again’!


  Roué Verveer presenteert Sally the Rising Star met haar nieuwe onemanshow ‘Alles is te verwachten’. Sally is de stand-up comedy-sensatie van Suriname en verovert nu ook Nederland. Pittig, vlot, vol zelfspot maar vooral heel erg grappig. Bai yu karta snel fu kon lafu en prisiri!

   

  Let op! Surinaams gesproken.

 • Horror - Jakop Ahlbom Company

  a breathtaking nightmare on stage
  wo 9 okt 2024
  en
  do 10 okt 2024

  Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is ontkomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze jaren later terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

   

  Jakop Ahlbom creëert met Horror een magische wereld die in het theater niet vaak te zien is. Tien jaar geleden ging hij de uitdaging aan om de filmische effecten van horror theatraal te vertalen

   

  Sinds de première in 2014 was de voorstelling een internationale hit met al meer dan 200.000 bezoekers wereldwijd. 

   

  Jakop Ahlbom is van jongs af aan gefascineerd door de horrorfilms.

  “Als puber verslond ik alle horrorfilms die ik kon vinden. Ik genoot van de absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, van het duistere onbekende en de adrenalinekick die dit teweegbrengt. Daarnaast werd ik geïntrigeerd door de zwarte humor in de films, de slapstick die wordt gebruikt en de surreële verbeelding die zowel fascinerend als angstaanjagend is.”

  Credits

  Concept en regie: Jakop Ahlbom
  Spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Sofieke de Kater, Thomas van Ouwerkerk, Reinier Schimmel
  Dramaturgie: Judith Wendel
  Muziek: Wim Conradi 
  Producent: Jakop Ahlbom Company

 • Kor Hoebe

  KORDAAT
  vr 11 okt 2024
  en
  za 16 nov 2024

  Ontmoet Kor Hoebe, hij lijkt op Boris Becker en ziet eruit als een Duitser, zo zegt hij ook zelf. Toch is Kor half Nederlands en half Pools! Nu komt hij met zijn eerste avondvullende show. Dit unieke podiumbeest is een echte stand-up comedian, bekend om zijn hilarische interactie met het publiek. Hij stond al voor menig uitverkochte comedyclub in heel Nederland.

   

  Kor werkt zijn leven lang al in jeugdgevangenissen, dus hij zit vol bijzondere verhalen. Hij brengt een super interactieve en veelzijdige show. Maak je klaar voor zowel meeslepend cabaret als korte, pittige grappen, typerend voor stand-up comedy.

 • Re-Play & Roméo

  The Legacy Tour
  za 12 okt 2024

  Re-Play & Roméo, de twee toonaangevende pop/R&B-groepen uit de jaren ‘90, gaan samen iets unieks neerzetten in het theater. Verwacht een show vol entertainment, passie en natuurlijk de tijdloze hits waarbij ze mooie herinneringen ophalen van toen.

   

  De muziek van deze twee groepen is vandaag de dag nog steeds een begrip bij het grote publiek. Samen zijn ze goed voor over de 16 miljoen streams op Spotify. Deze mannen kennen elkaar langer dan dat ze muziek maken en vertellen in deze show al die mooie verhalen. Speciaal voor deze tour komt de groep Roméo na 13 jaar weer bij elkaar om samen met Re-Play een avond te bezorgen die je nooit meer vergeet!

   

  Zeg nooit ‘Never nooit meer’ want de boys are ‘Coming Home’.

   

  Zeg nooit ‘Never nooit meer’ want de boys are ‘Coming Home’.

 • The Analogues

  The White Album
  wo 16 okt 2024

  The White Album is het meest diverse en eclectische album van The Beatles. The Analogues spelen het integraal, met blazers en strijkers en met behulp van hetzelfde instrumentarium dat The Beatles destijds gebruikten.

   

  Beatles-connaisseurs beschouwen The White Album als het meest ‘eigenwijze’ dat The Beatles tijdens de studio-jaren hebben gemaakt. Enerzijds ging de band na een fase van wilde experimenten en complexe arrangementen weer terug naar de basis, en het album laat horen dat The Beatles niet alleen muzikaal vernieuwend waren, maar ook gewoon een steengoede rock ’n’ roll band. Anderzijds zorgden persoonlijke strubbelingen ervoor dat er veel ‘eenmansprojecten’ op de plaat staan, en achteraf kunnen we zeggen: gelukkig maar.

   

  The White Album door The Analogues kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland, en was het hoogtepunt van de International Beatles Week in Liverpool.

   

  Deze show is onderdeel van One and One and One is Three, een trilogie waarbij het publiek het complete oeuvre uit de studio-jaren van The Beatles nog één keer in zijn volledige omvang en rijkdom kan ervaren!

 • Kovacs

  Catharsis
  vr 18 okt 2024

  ca·thar·sis (de; v; meervoud: catharsissen)

  1. reiniging, loutering
  2. plotseling en op heftige manier vinden van een oplossing voor (psychische) problemen


  Catharsis (Grieks: κάθαρσις kátharsis) is een term uit de narratologie die "emotionele zuivering" betekent. Het beschrijft het effect van het opwekken van krachtige emoties zoals verdriet, angst, medelijden, of zelfs gelach bij de toeschouwer, die vervolgens een zuivering van diezelfde gevoelens ondergaat.

   

  KOVACS keert glorieus terug naar de Nederlandse theaters met haar nieuwste kunstproject, getiteld CATHARSIS. Na een intensief revalidatieproces aan het begin van 2023, heeft de getalenteerde artiest zich gewijd aan het verkennen van haar "higher powers". Deze ontdekkingstocht zal live op het podium plaatsvinden, waar het publiek onderdeel wordt van het emotioneel zuiverende creatieproces. Voor het eerst zal KOVACS niet alleen haar kunst vocaal uitdragen, maar ook fysiek de toeschouwers volledig overspoelen met haar multi-kunstzinnige Catharsis. Helemaal van eigen hand, creëert KOVACS een kunstbeleving waar haar diepgewortelde muzikale erfenis van Soul muziek weer tot de essentie wordt teruggebracht; muziek vanuit haar ziel, die met de kracht van haar unieke stemgeluid het publiek zal laten verdrinken in emoties. 

 • Shrek

  De Musical
  za 19 okt 2024
  -
  zo 27 apr 2025

  Shrek de Musical komt naar het Luxor Theater! Met in de hoofdrol René van Kooten als Shrek en Linda Verstraten als Fiona belooft dit een magisch mooie musical te worden voor zowel de jonge als de jong-gebleven fans.

   

  In een moeras ver weg van de bewoonde wereld leeft Shrek, een oger die zijn rust waardeert. Zijn vredige leven wordt verstoord wanneer Heer Farquaad alle sprookjesfiguren uit zijn rijk verbant en ze rechtstreeks naar het moeras van Shrek stuurt. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. Tegen zijn zin in wordt hij vergezeld door Ezel, die van alles blijkt te kunnen behalve zijn mond houden. Terwijl Shrek en Ezel op pad zijn, heeft Heer Farquaad zijn oog laten vallen op prinses Fiona. Zij zit gevangen in een toren bewaakt door een vuurspuwende draak. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Shrek, niet bepaald het type held, gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen, samen met de praatgrage Ezel…

   

  Na afloop van de voorstelling kunnen alle fans met Shrek op de foto. Betreed het moeras, laat je betoveren door de bekende sprookjesfiguren en ga mee op reis vol hilarische momenten!  

   

 • Supergaande Live

  Supergaande van je beeldscherm naar het theater!
  vr 25 okt 2024
  en
  za 26 okt 2024

  Supergaande is een waar begrip binnen de Nederlandse popcultuur en is al jaren niet meer weg te denken van alle social media platformen. Met meer dan 800.000 abonnees op Youtube en ruim 2 miljoen volgers op TikTok, zijn ze een van de grootste entertainment kanalen van Nederland. Maar Nesim, Qucee, Fraasie en Ta Joela gaan hun vertrouwde omgeving van het internet inruilen voor het toneel... Supergaande gaat namelijk de theaters in!

   

  En ze nemen hun succesvolle formats zoals ‘Supergaande Freestyle’ en ‘Accepteer de Punchline’ gewoon mee het podium op. Deze talentvolle groep is fantastisch op elkaar ingespeeld en weet iedereen voor zich te winnen met hun humor en aanstekelijke energie.

   

  Verwacht een show vol humor, muziek, improvisatie, comedy en heel veel interactie met het publiek. Een unieke kans voor alle fans om hun online helden en favoriete formats eindelijk eens live te zien!

 • Amerikaanse Verkiezingsshow 2024

  Welke toekomst kiest Amerika?
  do 31 okt 2024

  Wordt het toch weer Donald Trump? Of mag Joe Biden door tot zijn 86e? De Amerikaanse presidentsverkiezingen bepalen niet alleen de toekomst van het diep verdeelde land, maar ook dat van de rest van de wereld. Staat de democratie echt op het spel? En kan Europa blijven rekenen op Amerikaanse bescherming?

   

  In de Amerikaanse Verkiezingsshow duiken journalisten Laila Frank (o.a. Op1 en NPO Radio 1) en Bernard Hammelburg samen met VS-correspondent Jan Postma (beiden BNR Amerika Podcast) diep in de Amerikaanse politiek en samenleving. Met pakkende verhalen en scherpe analyses nemen ze je mee naar het veelzijdige en fascinerende Amerika van nu.


  Van de spannende campagnestrijd tot aan de diepere onderstromen in de snel veranderende samenleving - in de interactieve en dynamische Amerikaanse Verkiezingsshow vertellen Laila, Bernard en Jan alles wat je moet weten om de cruciale presidentsverkiezing echt te begrijpen. 

   

  Laila Frank is journalist en Amerikadeskundige voor o.a. Sophie & Jeroen, Op1, NPO Radio 1 en De Groene Amsterdammer. Ook maakt ze de NPO Radio 1 podcastserie Welkom in Washington.

   

  Bernard Hammelburg is een van de bekendste Amerika-deskundigen. Hij is presentator van BNR De Wereld en maakt samen met Jan de BNR Amerika Podcast. Bernard was jarenlang Amerika-correspondent.

   

  Jan Postma is Amerika-correspondent voor BNR Nieuwsradio en verschillende andere media. Vanuit standplaats Washington DC houdt hij in het hele land de vinger aan de pols.

 • The Chicago Funk - The Funk is Back in Town!

  A Tribute to the Legendary Earth, Wind & Fire
  za 2 nov 2024

  The Chicago Funk brengt een eerbetoon aan de muziek van Earth, Wind & Fire. Finalist in het tweede seizoen van het SBS6 televisieprogramma The Tribute, Battle of the Bands, waarbij ze hoge ogen gooiden bij het publiek! 

   

  De liefde voor de oude soul-, disco- en motownmuziek zit in hun aard. De show is een wervelwind aan hits die voorbij komen en last but not least zal dit feestje bij iedereen het discovlammetje doen ontwaken. “Als jij je ogen dicht doet, dan moet Earth, Wind & Fire voor je staan”, dat is het uitgangspunt van deze 12-koppige tributeband. 

   

  De originele popgroep Earth, Wind & Fire staat bekend om de hoge noten van Phillip Bailey, het warme geluid van Maurice White en de herkenbare stem van Ralph Johnson. Deze kenmerkende stemmen moesten blijven en eer aangedaan worden. Die stemmen zijn gevonden in de Nederlandse artiesten Nigel Brown, Clayton Peroti en Clifton End.

   

  De muzikale tributesensatie neemt je mee terug naar de 70’s en 80’s. Alle hits zoals ‘Boogie Wonderland’, ‘In the Stone’, ‘After the Love has Gone’ en natuurlijk wereldhit ‘September’ komen voorbij. Trek je disco outfit uit de kast en groove mee tijdens deze waanzinnige show!

   

  Let op: stilzitten is geen optie!

  Credits

  Producent: StagePro productions BV

  Muzikanten: Nigel Brown (zang), Clayton Peroti (zang), Clifton End (zang), Danjil Tuhumena drums), Henry Sopacua (bass en muzikaal leider), Dominick Amatsahip (gitaar), Werner van Gool (keys) en The Funky Horns

  Regie: Daniël van der Drift

 • Pink Floyd Project

  The Wall 40 Years
  di 5 nov 2024

  Met vele projecties en een uitdagend decor is ’The Wall 40 Years’ een grootse, twee uur durende voorstelling. Gebaseerd op de live concerten die Pink Floyd in 1980 en 1981 gaf, gemaakt en uitgevoerd door Pink Floyd Project, een van Nederlands meest gewaardeerde tribute bands.

   

  Verwacht in deze show nieuwe beelden, geïnspireerd op de teksten op het album, inclusief verwijzingen naar de huidige actualiteit. Pink Floyds magnum opus 'The Wall', met teksten geschreven door Roger Waters, is een rockopera die zijn gelijke niet kent. Van het album zijn wereldwijd ruim 30 miljoen exemplaren verkocht.

   

  De liveshow van 'The Wall' kende destijds een grootse aanpak, die in de popmuziek geen gelijke had en die je nu terug kunt zien in 'The Wall 40 Years'. Met kinderkoor, groot decor, bijzondere projecties én quadrafonisch geluid.

  Wegens succes terug wederom te zien!

 • Sven Hammond Big Band

  Plays Ray Charles
  do 7 nov 2024

  Na het geweldige succes van de allereerste theatertournee van de Sven Hammond Big Band komen organist en bandleider Sven Figee en zijn bekende orkest op veler verzoek weer terug met het swingende en stomende programma rondom de legende, The Genius, ‘Brother Ray' Charles. 

   

  Verwacht zijn wereldhits zoals ‘Georgia’, ‘Hit The Road Jack’ en ‘Hallelujah’, maar ook grote hits van andere artiesten en tijdsgenoten die Brother Ray opnieuw arrangeerde. Ray had geen makkelijk leven: groeide op in bittere armoede, werd blind op hele jonge leeftijd en kampte met allerlei verslavingen. Zijn boeiende levensverhaal komt in deze voorstelling natuurlijk aan bod. Sven Hammond Big Band plays Ray Charles is een muzikale theatershow waar je niet stil kan blijven zitten en die je niet gemist wil hebben.

 • Martijn Koning

  Overkill
  za 9 nov 2024

  Martijn Koning dendert het liefst door, door de actualiteit en door het leven van alledag. 
  Om het van zich af te schudden, en er de spot mee te drijven. 
  Daarbij blaast hij het liefst de kleinste dingen enorm op, en de grote zaken noemt hij bij voorkeur achteloos in een bijzin.

   

  Liever dan de mens, bestudeert Martijn Koning de dieren.

   

  Van de bultrugwalvis tot de haarfolikelmijt, geen groter plezier dan Martijn ermee aan de haal te zien gaan.

   

  Waar ben je in betere handen dan bij iemand die het ook niet weet, maar die je wel keihard laat lachen….? 

  “Met schuimend spelplezier zet Koning zijn verbazing en overtuigingen neer” (NRC)

 • Thomas van Luyn

  De Grote ADHD Experivaganza
  do 14 nov 2024

  Een nieuwe voorstelling. Of nou ja, eigenlijk meer een presentatie. Of wacht, beter een belevenis. Ja! Een belevenis. De mensen laten meemaken hoe het is. Of voelt, ofzo. Om ADHD te hebben. Een immersive experience... Maar niet langer dan een uur, anders wordt hij onrustig. En dan maar één maand, elke dag in een ander theater. Hahaha. Ja. Nee. Dat is gek. Ja, ok doen we. Géén voorstelling dus. Meer een ervaring. Voor iedereen. Of nou ja, iedereen? ADHD dus. Jeetje. Een label. Hoe goed dat is, en slecht. Niet te lang. Doorpraten. Muziek? Ja! Muziek. (Opschrijven.)  Als een belevenis. En er moet een neuroloog bij. Of iemand die er de wetenschap bij doet. Hebben we die? Uhhhm. Ok, doen we het zo: Thomas van Luyn is terug in het theater. Noem het geen nieuwe voorstelling maar een experivaganza. Waarin je leert wat ADHD is. En waarmee je kan voelen hoe het is om ADHD te hebben. Hee, een vogeltje.

  Credits

  Spel: Thomas van Luyn

  Regie: Pieter Tiddens

 • Ray Klaassens

  Groeipijn
  ma 18 nov 2024

  Ray Klaassens, voormalig officier binnen de Nederlandse Special Forces en hoofdinstructeur in het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge deelt op een kwetsbare manier zijn Groeipijn in het gelijknamige inspiratietheater. Een twee uur durende prikkelende theateravond over het traject dat Ray zelf heeft afgelegd: een verhaal over moeite doen en zelfreflectie.

   

  Ray neemt je mee naar een aantal sterk vormende momenten op de Koninklijke Militaire Academie en bij het Korps Commandotroepen. Ook vertelt hij over vaardigheden die je nodig hebt als inlichtingenofficier en ondernemer, die je vooral niet leert bij de Special Forces.  

   

  Ray deelt een aantal intieme, verdrietige en eenzame momenten waarin hij voor keuzes stond die zijn leven zouden bepalen. Een verhaal voor iedereen, want ‘Als ik het kan, kun jij het zeker!’, aldus Ray.

   

  Toeschouwers worden geïnspireerd de daad voor eens en voor altijd bij het woord te voegen. Ray deelt inzichten over het spanningsveld tussen aanpassingsvermogen en volharding, maar leert de toeschouwer tegelijk dat het zinloos is om je druk te maken over dat waar je geen invloed op hebt. Bovendien legt Ray in niet mis te verstane woorden uit dat er een direct verband is tussen de resultaten die je boekt en de inspanning die je ervoor geleverd hebt.

   

  Masterclass: Geboren leiders bestaan niet

  Deze voorstelling is te boeken in combinatie met de Masterclass Geboren leiders bestaan niet, van 16.00 tot 18.00 uur in het oude Luxor Theater. Tickets zijn verkrijgbaar via de volgende link, een ticket voor de masterclass is inclusief toegang tot de voorstelling Groeipijn van Ray Klaassens.

   

  Over de masterclass: Wat kunnen we leren van leiderschap onder extreme druk binnen de Special Forces? In de twee uur durende masterclass nemen Ray en zijn compagnon Onno van Boven de deelnemers mee in hun ervaringen. Ze spreken over het verschil tussen leiden en managen, de leiderschapsdriehoek, dat de mens je belangrijkste kapitaal is en dat ‘voelen wanneer je nodig bent’ de sleutel is tot effectief leiderschap. 

  Credits

  Met: Ray Klaassens, Onno van Boven, Daniëlle van Berkom, Joep Thijssens, Sophie van Zijl en Noi Pakon

 • Jett Rebel

  What Just Happened?
  di 19 nov 2024

  Wat is er net gebeurd? Dat is wat je denkt als je vrolijk de zaal uitloopt na het zien van deze show. Je verwacht misschien overdreven toeters, bellen en een poppenkast, maar nee, het is pure muzikale ambacht. Gewapend met instrumenten en een stem, die je in vervoering brengen, neemt Jett Rebel je mee. De naam van de tour wijst niet alleen op de show zelf, maar ook het moment in tijd waar we allemaal inzitten. Wie vraagt zich niet vaak af ‘what just happened?’. Wat is er allemaal gebeurd de laatste jaren, waar staan we en waar gaan we naartoe? Daarnaast leven we tegenwoordig grotendeels achter een scherm. De hele wereld lijkt steeds onpersoonlijker te worden. Het verliest zodoende toch zijn intimiteit. En wat is er intiemer dan vlakbij iemand zitten, die je serenade na serenade brengt. Een prachtig theater leent zich voor hele andere dingen dan een stomende rock tent.

   

  Een avond helemaal in het nu zijn met elkaar. Een show vol verrassingen, voor iedereen. Een man, een paar instrumenten en een stem. Zo dichtbij, dat je hem bijna kan aanraken. Samen op een klein reisje, samen wat dichter bij elkaar. Een avond die je kan zien, voelen, horen, ruiken en die je nooit meer vergeet.

 • Srefidensi Comedy Show

  Met onder andere Roué Verveer, Jörgen Raymann, Deng Boy, Rayen Panday, Murth Mossel, Jetty Mathurin
  Surinaams gesproken
  zo 24 nov 2024

  De Srefidensi Comedy Show nu ook in Rotterdam! Na 10 jaar uitverkochte voorstellingen in Amsterdam, komt deze show naar het oude Luxor Theater.

   

  Elk jaar vieren we de onafhankelijkheid van Suriname groots met geweldige comedians. Onder andere Roué Verveer, Jörgen Raymann, Deng Boy, Rayen Panday, Murth Mossel, Jetty Mathurin en opkomend talent zorgen voor een avond vol hilariteit in deze geweldige stand-up comedy show!

   

  A san o bos! Dan na wan hiep hiep hiep hoerééé!

   

  Let op: Surinaams gesproken! Mis het niet!

 • Ellen ten Damme

  BAROCK
  vr 29 nov 2024

  Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in BAROCK, een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA. Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nóg meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

   

  Na succesvolle seizoenen en lovende kritieken, nodigt Ellen ten Damme je opnieuw uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar show BAROCK is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend. 

  Klatergoud en schone schijn

 • Elvis Tribute Artists

  Remembering Elvis
  di 3 dec 2024

  Maar liefst vier allerbeste Elvis Tribute Artist van overal ter wereld, presenteren de gevoeligste Elvis ballads en de meest opzwepende Elvis rock en roll tijdens de 'Remembering Elvis' theatershow.

   

  Alles wat Elvis zo aantrekkelijk maakt, laat Gordon Davis uit Malta moeiteloos herleven. Van zijn aantrekkelijke energie tot aan zijn onweerstaanbare gezichtsexpressies. Elvis Master Champion, European Champion, Images of The King World Champion, alle titels vielen dit talent al ten deel. Je ziet hem en wow, 'You can't help falling in love'.

   

  Het grote jonge talent Louis Brown uit Engeland wist de afgelopen en zijn eerste Europees kampioenschap het publiek weg te blazen en won direct de publieksprijs. Vanaf dat moment ontpopte hij tot een ETA die niet meer weg te denken is op het Elvis podium en liggen er vele wereldtitels op hem te wachten! Deze jongen móet je zien en horen!

   

  Ciaran Houlihan is een multi-award winnende Elvis Tribute Artist uit Ierland. Hij voert zijn eerbetoon aan Elvis al meer dan 16 jaar uit en is binnen die tijd bekroond met vele onderscheidingen en won hij wereldwijd talloze voltooiingen. Zijn gouden stem word gezien als degene die 'The King' het meest evenaart.

   

  De jonge Michael Glaysher uit Engeland mag uiteraard niet ontbreken. Met een volle prijzenkast die hij over hele wereld heeft verzameld startte hij vooral als de jonge Elvis uit de 50's. Onderhand is zijn repertoire verbreed en kan hij werkelijk alles. Daarnaast is hij al een aantal jaar het vaste gezicht in de 'Sun Record' tour.

   

  Deze 4 wereldsterren worden begeleid door een waanzinnige begeleidingsband die al jarenlang de meest getalenteerde Elvis Tribute Artists tot grote hoogte laten stijgen op de verschillende aansprekende podia ter wereld.

   

  'Remembering Elvis' is een complete en unieke Elvis ervaring die in Europa zijn gelijke niet kent. Verlies jezelf in een wereld van 'Unchained Melody' en 'Burning Love'. Heerlijk om alles nog eens opnieuw te beleven en om er vooral geen moment van te missen. Dus, trek aan die blue suede shoes want it's now or never!

  Beleef het grootse Elvis spektakel!

 • Vrouwmishow

  Nog één keer: all-in
  wo 4 dec 2024

  Na de succesvolle eerste editie van de Vrouwmishow zijn Iris, Nina en Sophie terug in het theater.  In de podcast delen de meiden wekelijks alles over hun leven en wat er komt kijken bij het volwassen worden.

   

  In “Vrouwmishow: nog één keer: all-in” vertrekken Ies, Soof en Nien richting Las Vegas om voor de laatste keer samen écht goed de slingers op te hangen. Het burgerlijke en volwassen leven vol verantwoordelijkheden staat voor de deur en het is nu of nooit: we zetten alles in op rood. What happens in Vegas, stays in Vegas... behalve deze keer!

   

  Auteur, ondernemer en YouTuber Nina Warink is de nuchterheid zelve, maar ook een grote dromer. Inmiddels heeft ze al twee kookboeken uitgebracht, twee podcasts op haar naam.
  Nina is één en al gezelligheid, maar houdt ook het af en toe chaotische zooitje in het gareel.

   

  Creatieve duizendpoot Iris Enthoven is presentatrice en toch wel één van de favoriete podcastmakers van het land. Iris is een ster in het vertellen van verhalen en dan het liefst met haar hond Billy in de hoofdrol. Aan enthousiasme geen gebrek, want uit haar hoofd komen zo'n 101 ideeën per dag.

   

  Sophie Milzink maakt al jaren herkenbare, eerlijke en hilarische video's op online platforms en is columnist voor LINDA Meiden. Met haar eerlijkheid, zelfspot, inlevingsvermogen en een hoop emoties dropt Sophie maar al te graag een bommetje in de podcast. Een combinatie die regelmatig zorgt voor hilarische momenten.

 • De Cabaret Club

  Line-up show met nieuw talent en oude rotten!
  di 10 dec 2024

  Wat bekt dat lekker, nietwaar? De Cabaret Club! Ga genieten van een superleuke en te gekke line-up show. Getalenteerde cabaretiers bieden jou een theaterbeleving die je lang bij zal blijven. Op deze avond zie jij vier verschillende mini cabaretvoorstellingen voor de prijs van één. De uitgelezen kans om kennis te maken met nieuw talent en ervaren cabaretiers. Geen avond is hetzelfde. We houden de line-up altijd geheim.

   

  Laat je verrassen. Ga het avontuur aan. Kom naar de club, De Cabaret Club! 

 • Niels Geusebroek

  Sings Coldplay
  wo 11 dec 2024

  De immens populaire band Coldplay is voor veel Nederlanders van grote betekenis en zo ook voor Niels. Met name de eerste albums Parachutes, A Rush Of Blood To The Head, X&Y en Viva La Vida maken voor de singer-songwriter Coldplay tot een tijdloze band.


  "Het voelt voor mij als een kind in een snoepwinkel om te mogen putten uit al dat moois dat Coldplay heeft gemaakt. Het is een genot om die songs nu ook in het theater te mogen spelen."


  In 2018 speelde Niels de grootste hits van Coldplay met zijn band in de uitverkochte popzalen en in 2023 gingen meer dan 10.000 mensen naar de Coldplay shows in theater. 

 • The Last Five Years

  Nanoek
  do 12 dec 2024

  Met een gloednieuwe versie van een all-female team, een eigentijdse vertaling en prachtige muziek, wordt dit een niet-te-missen musical.

   

  The Last Five Years, geschreven en gecomponeerd door Jason Robert Brown, vertelt het verhaal over twee New Yorkers die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar een break-up bewegen. Voor de twintigers ligt de wereld aan hun voeten; Actrice Cathy probeert haar plekje te veroveren in de theaterwereld, terwijl romanschrijver Jamie zijn eerste boek publiceert en op de rand van groot succes staat. We volgen Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl we Cathy’s verhaal juist achterstevoren beleven vanaf het einde van hun turbulentie relatie. Hun paden kruisen elkaar slechts één keer, op hun bruiloft.

   

  Zonder de oorspronkelijke tekst en de muziek uit het oog te verliezen, poogt NANOEK het verhaal een nieuwe female gaze mee te geven. Door deze spannende en frisse versie van The Last Five Years raakt dit herkenbare liefdesverhaal je recht in het hart.

  Een intieme en eigenzinnige musical over liefhebben en loslaten.

  Credits

  Tekst en muziek: Jason Robert Brown
  Regie: Anouk Beugels en Suzanne Heijdra

  Vertaling: Judith Boesen
  Choreografie: Cody Schuitemaker

   

  Deze productie kwam tot stand in samenwerking met Auteursbureau ALMO in opdracht van Music Theatre International.

 • De Politieke Eindejaarsshow 2024

  Dit was 2024 - volgens Joost, Xander & Vincent
  za 14 dec 2024

  2024 is zonder twijfel een politiek jaar voor de geschiedenisboeken. De enorme winst van Wilders’ PVV zette de Haagse verhoudingen totaal op z’n kop. Van hoofdlijnenakkoord en een partijloze premier tot omstreden ministers - niet eerder werd een nieuw kabinet met zoveel argwaan en nieuwsgierigheid ontvangen. Heeft de komst van kabinet Schoof de Nederlandse politiek voorgoed veranderd?

   

  In de Politieke Eindejaarsshow 2024 blikken Joost Vullings, Xander van der Wulp en Vincent Rietbergen op traditionele en geheel eigen wijze terug op het politieke jaar. Met humor, unieke beelden en scherpe analyses duiken ze in de belangrijkste gebeurtenissen in politiek Den Haag.

   

  Hoe gaat het er achter de schermen aan toe bij coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB? En hebben we nu wel of geen extraparlementair kabinet? Tijdens deze politieke theateravond vertellen Xander, Joost en Vincent je alles wat je moet onthouden van dit bijzondere politieke jaar.

 • Afrique en Cirque

  Kalabanté
  di 17 dec 2024

  Kalabanté is een spannende reis naar het Afrikaanse continent, een eerbetoon aan de Guinese diaspora. Acrobatiek van hoog niveau, innovatieve choreografieën en kleurrijke ritmes

   

  Afrique en Cirque’ is de nieuwste show van Yamoussa Bangoura, geïnspireerd op het dagelijkse leven in Guinee. Deze voorstelling deelt de schoonheid, jeugd en kunstzinnigheid van de Afrikaanse cultuur. Een kleurrijke show die verder gaat dan alleen het decor, de kostuums en de enscenering én die elk theater zal laten schudden van energie. 

   

  De kracht, behendigheid en levensvreugde van jonge Afrikanen staat centraal. Het publiek ervaart hoe de acrobaten de zwaartekracht lijken te trotseren en verschillende menselijke piramides uitvoeren, allemaal op de hedendaagse klanken van Afro Jazz, percussie en de kora, een oorspronkelijk inheems snaarinstrument uit West-Afrika.

   

  Welkom in het universum van Kalabanté en bereid je voor op een onvergetelijke reis!

 • Het Zwanenmeer

  Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora
  di 17 dec 2024

  Een ongelukkige liefde. Prins Siegfried wordt verliefd op prinses Odette. Zij kunnen niet samenzijn, omdat zij door magie in een witte zwaan is veranderd. Door een list wordt prins Siegfried verliefd op de dochter van een tovenaar, die exact op prinses Odette lijkt. Prins Siegfried ontdekt het verraad, maar is hij nog op tijd om zijn ware liefde, prinses Odette, te redden?

   

  Wereldwijd een van de meest opgevoerde balletten

  Het Zwanenmeer is de klassieker onder de klassiekers. De magische uitvoering met kostuums en decors om bij weg te dromen weet publiek van jong tot oud te betoveren. Kenners zien het als één van de hoogtepunten in het klassiek-romantische dansgenre. 

   

  Marius Petipa en Lev Ivanov (waren in topvorm)

  De choreografen van dit topstuk waren in topvorm toen zij het balletstuk creëerden op de ontroerende muziek van Tsjaikovski. De fantastische muziek en de romantische dans staan garant voor een meeslepend verhaal en een betoverende avond. Een prachtige klassieker om van te genieten met het hele gezin!

   

  Het Zwanenmeer wordt opgevoerd door Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

  De klassieker onder de klassiekers

 • A XXXmas Carola

  Precies zoals Dickens het nooit bedoeld heeft!
  wo 18 dec 2024

  Carola is niet goed met mannen. In een koortsdroom rondom de kerstdagen wordt zij bezocht door drie geesten. De geest van het Verleden is Xander. Xander was haar echtgenoot. De man die overleed. Hij was haar eerste liefde. Oprechte en pure liefde. De geest van het Heden is Xavier. Xavier was haar grote liefde. Die waarmee Carola momenteel in vechtscheiding ligt. De geest van de toekomst is X. Haar ware liefde. De man waarmee ze ooit zal eindigen. Dit jaar wordt Carola’s kerst vooral een moment van inzichten over hoe zij in relaties staat en uiteindelijk een spiegel voor haar gedrag tegenover mannen. Een moderne musicalbewerking van Charles Dickens’ klassieker der kerstklassiekers: A Christmas Carol. Een nieuwe Nederlandse kerstmusical die het ultieme kerstgevoel naar de theaters brengt!

  Het ultieme kerstgevoel in het theater

  Credits

  Producent: De Theater BV

  Cast: Nandi van Beurden, Suzan Seegers, Jeremy Baker, Thomas Cammaert en Luuk Haaze

  Regie: Paul van Ewijk

  Fotocredits: Annemieke van der Togt

 • Saturday Night Fever

  You Should Be Dancing!
  vr 20 dec 2024
  -
  zo 5 jan 2025

  Deze gloednieuwe versie van de iconische musical Saturday Night Fever, met wereldhits van The Bee Gees en anderen, voert ons terug naar het New York van de seventies. Waar het leven rauw en hard is en de zorgen alleen op zaterdagavond in disco ‘2001 Odyssey’ worden vergeten en het dansen afleiding en hoop biedt.

   

  Buddy Vedder is de jonge aantrekkelijke Tony Manero die uit een arm immigrantengezin komt en opgroeit in Brooklyn. Hij en zijn vrienden dromen van het onbereikbare Manhattan, aan de andere kant van de rivier. Elke zaterdagavond ontsnappen ze aan de dagelijkse realiteit in de disco ‘2001 Odyssey’. Tony is de koning van de dansvloer, hij wordt aanbeden door vrouwen en is het voorbeeld voor alle mannen. Als hij op een avond de mooie Stephanie Mangano ontmoet, gespeeld door Esmée Dekker, zet dit zijn wereld op z’n kop. Na een aantal dramatische gebeurtenissen en confrontaties met zijn familie en vrienden besluit hij om samen met haar de stap naar het succesvolle en bruisende Manhattan te wagen. Op zoek naar een nieuwe toekomst.

   

  Met wereldhits als ‘Stayin’ Alive’, ‘Night Fever’, ‘How Deep Is Your Love’, ‘More Than A Woman’, ‘Disco Inferno’, ‘If I Can’t Have You’ en ‘You Should Be Dancing’.

   

   

 • Dolf Jansen

  Ongewone Nederlander
  vr 20 dec 2024

  Dolf Jansen is toe aan zijn 35e oudejaarsvoorstelling! 

  Ongeveer. 

  Over 2024. 

  Exact.

  2024: het jaar waarin de ‘gewone Nederlander’ zijn maar ook haar opmars voortzet. In de media, op de socials, zelfs in de politiek is ze aanwezig, en soms bepalend.

  Dolf vraagt zich af: als de gewone Nederlander bestaat, hoe ziet dat er dan uit, qua kleding en kapsel en wat er op je barbecue ligt. En, zeker zo belangrijk, wat betekent het als je het níet bent? Als je niet aan De Normen Der Gewone Nederlander voldoet...?

   

  Oudejaars 2024 zal natuurlijk ook raken aan ons langverwachte nieuwe kabinet, de man die Amerika gaat leiden, de weg van oorlogen naar vrede, hoe Lil’Kleine te bestrijden, sneeuwkanonnen in Zwitserland, seksspeeltjes bij de Hema en mensen die wel kinderen willen MAAR NIET DE HELE TIJD. 

   

  Oudejaars 2024: eerst 80 minuten stand up, de rest is toegift. 

  Met poëzie waar nodig en improv waar mogelijk. 

   

  Oudejaars 2024: voor gewone en ongewone Nederlanders.

   

 • Roué Verveer

  A very funny Christmas (Ugly Christmas Sweater Edition)
  za 21 dec 2024
  -
  zo 22 dec 2024

  Kerst is de favoriete feestdag van bijna alle Nederlanders, maar al helemaal van comedian en ‘Mr. Christmas’ Roué Verveer. En zeg je Kerst, dan zeg je een nieuwe kerstshow van Roué Verveer. Ouderwetse gezelligheid verpakt in een hartverwarmend, heerlijk feel-good spektakel vol met comedy, zang, dans, prachtige verhalen en een live band.

   

  Dit jaar de 4e editie van A very funny Christmas en die staat in het teken van de ugly christmas sweater. Dus trek je mooiste, foute kersttrui aan en komt allen tezamen voor deze ultieme kerstshow. 

   

  All Roué wants for Christmas... is YOU!

   

  All Roué wants for Christmas... is YOU!

 • De Proefkeuken Theatershow (8+)

  Pieter Hulst, Willem Voogd e.a.
  ma 23 dec 2024
  en
  di 24 dec 2024

  Een spectaculaire en hilarische familievoorstelling gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die het theater binnenstebuiten keert – en waarin Pieter en Willem elke avond een nieuwe voorstelling maken.

   

  Na tien seizoenen van De Proefkeuken op televisie maken Pieter Hulst en Willem Voogd een grootse familievoorstelling die alle theaterwetten tart. Pieter en Willem gaan op hun volledig eigen wijze een voorstelling uitvinden. Bereid je voor op spectaculaire special effects, krankzinnige steracteurs en ongelofelijk veel lachmomenten. Voortgestuwd door hun kenmerkende humor wordt het een race tegen te klok om de voorstelling af te krijgen voor het zaallicht weer aan gaat.

  Credits

  Spel: Pieter Hulst, Willem Voogd & Whitney Sawyer
  Script: Pieter Hulst
  Regie: Timothy de Gilde
  Kijkwijzer: 8+

  De Proefkeuken wordt gemaakt in samenwerking met de VPRO.

 • Whatever Happened To Christmas

  Leo Blokhuis, Ricky Koole en muzikale gasten
  do 26 dec 2024

  Whatever Happened to Christmas viert Kerst zoals Blokhuis en Koole dat thuis doen. In een hartverwarmende avond vol prachtige kerstmuziek en mooie verhalen, waarin natuurlijk de nodige kerstklassiekers niet zullen ontbreken. 

   

  Leo Blokhuis vertelt op zijn welbekende manier de verhalen rond de mooiste kerstliedjes. Ricky Koole zingt ze, samen met een paar bekende muzikale vrienden. Ze worden begeleid door de Rotterdamse band Ocobar, aangevuld met toetsenist Roel Spanjers en een hartverwarmende blazerssectie.

   

  Een muzikale kerstvoorstelling van Leo Blokhuis en Ricky Koole 

 • Pieter Derks

  Oudejaarsconference
  vr 27 dec 2024
  -
  zo 29 dec 2024

  Moeten we hier nog iets over uitleggen? Het jaar is (bijna) voorbij, het land snakt naar verlossing, naar iemand die op magistrale wijze alle gebeurtenissen in een ander licht kan zetten, onze woede in woorden kan vatten, onze wanhoop in poëzie kan omtoveren, iemand die in elke grap een rake klap uit kan delen, die ons lot kan bezingen en ons hart kan verzachten en ons troost en verlichting kan brengen, en daarnaast ook nog een puike oliebol kan serveren. Maar goed. Pieter Derks is ook leuk.

   

  Op 28 en 29 december zijn er TV-opnames van de voorstelling.

 • Celtic Steps

  An Irish Christmas
  ma 30 dec 2024

  Liefhebbers van Ierse folk, Kerst én traditionele dans kunnen hun hart ophalen bij deze Ierse dans- en muziekshow met zestien dansers en musici on stage! De show wordt gebracht door het befaamde Ierse Riverdance gezelschap Celtic Steps. Ze bestaan al jaren en trekken overal volle zalen.

   

  Speciaal voor Kerst komen ze weer naar Nederland met An Irish Christmas. Met muzikale vertolkingen van bekende Ierse traditionals zoals o.a. Oh Danny Boy, Will ye go Lasso Go en Carrickfergus, maar natuurlijk ook met de sfeervolle kerstnummers, zoals o.a. Carol of the Bells, The Wexford Carol, Silent Night en The First Noël.

   

  De show met hoog niveau Ierse Riverdance, traditionele Ierse muziek en de humoristische presentatie van Celtic Steps frontman David Rea maken deze show tot een heerlijke avondje uit!

   

  An Irish Christmas heeft een energieke cast waarvan de leden ook deel uitmaakten van de succesvolle dansshows Lord of the Dance en Riverdance. Een hartverwarmende ervaring voorafgaand aan Kerst.

 • Christel de Laat

  En door!?
  Reprise
  do 2 jan 2025
  -
  zo 5 jan 2025

  ‘En door!?’ was voorheen het levensmotto van Christel de Laat. Niet mauwen, geen tijd verliezen, het leven wacht, en voor niks gaat de zon op. Die instelling heeft haar ver gebracht. Maar liggend in de beugels van de gynaecoloog realiseerde Christel zich dat het misschien beter is om juist wat vaker stil te staan en gewoon te voelen. 

   

  In haar nieuwe voorstelling En door!? is het daarom hollen of stilstaan. Hilarische verhalen, intieme ontboezemingen, schuimbekkende frustraties en verstilde momenten wisselen elkaar in hoog tempo af. 

   

  Kortom, typisch De Laat. En door!?

 • The Dutch Eagles

  20 Years on the road
  vr 10 jan 2025

  Waar the Dutch Eagles met verve muziek spelen uit lang vervlogen tijden, hadden zij 20 jaar geleden bij de oprichting nooit durven dromen dat dit avontuur zo lang onderweg mocht zijn. De afgelopen 20 jaar zijn voorbij gevlogen! Voor de band een moment om deze tour eens stil te staan bij de mooiste momenten en muzikale hoogtepunten. Met hier en daar een spannend uitstapje, maar ook de klassiekers mogen natuurlijk niet ontbreken. Back to Hotel California! Sit back and relax en laat je meeslepen naar de belangrijkste jaren van The Eagles en zielsverwanten

  An evening with The Dutch Eagles, 20 Years on the road. 

  Credits

  Producent: The Dutch Eagles

  Muzikanten: Arto Boyadjian, Ruben van Mastrigt, Dennis Allaert, Jens Huigen, Clemens Wenners en André Kemp

 • Een Rits Te Ver 2.0

  hilarische, dolkomische campingvoorstelling
  za 11 jan 2025

  Harrie is terug. En hoe! Deze hilarische voorstelling die zich rond een dolkomisch verhaal op camping de Wielewaal afspeelt, is volledig in een nieuw jasje gestoken. Hij is nóg sneller, nóg grappiger, nóg hysterischer en helemaal van deze tijd! Jon van Eerd laat zich als tekstschrijver én als regisseur weer van zijn beste en vooral vertrouwde kant zien. En u weet het; als er iemand de koning van de komedie is dan is hij het wel. Op alle fronten!

   

  Iemand is met een duivels plan bezig de camping van Harrie Vermeulen zwart te maken, en daarom komt de inspectie van de gemeente de stand van zaken opnemen. Harrie en zijn dochter vrezen het ergste en zullen alles doen om de strenge inspecteur in de watten te leggen. Maar wie is nou eigenlijk die inspecteur? Is het de ordinaire schreeuwlelijk die vanuit haar tent de boel op stelten zet? Is het de man die zich voordoet als iemand die vogels bestudeert? Of is het toch de chagrijnige vrouw met haar clipbord. Wie het in ieder geval niet is, is de Russische domkop Igor. Hij is vooral verantwoordelijk voor het mislukken van alle plannen van Harrie. Als de inspectrice door toedoen van Harrie haar geheugen verliest en Harrie doet alsof zij zijn vrouw is, zijn de rapen pas echt gaar.


  De voorstelling staat garant voor een kolderieke avond waarvan je nog dagenlang, blauw van het lachen, plezier zult hebben. Je dacht dat Harrie niet meer terug zou komen? Dan mag je deze niet missen! Met onder anderen Marjolijn Touw, Margo Dames, Arie Cupé, Dick Cohen en Joey Schalker in de rol van Harrie Vermeulen.

  Credits

  Fotograaf
  Axel Drenth (AV Fotoreportages) 

   

  Cast of Gezelschap
  Joey Schalker | Marjolijn Touw | Arie Cupé | Margo Dames | Dick Cohen | en anderen

   

  Creatives
  Script en Regie: Jon van Eerd | Decor: Marjolein Ettema | Licht: Wannes van der Veer
  Kostuum: Arno Bremers

   

  Producent
  Pretpakhuis 

   

 • Kasper van der Laan

  De Weg Naar SuccesGeluk
  di 14 jan 2025

  Kasper van der Laan neemt een korte pauze van zijn cabaretvoorstellingen en pakt tijdelijk zijn ware passie op: coaching. Hij heeft de gouden formule voor een succesvol en gelukkig leven ontdekt en staat - exclusief in januari - in het Luxor Theater voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen

   

  Inspirerend. Motiverend. En mét PowerPoint. Laat Kasper je gids zijn op de weg van zelfhulp en persoonlijke groei. Stop met goede voornemens en leer wat echt werkt. Dit is meer dan een theateravond, dit is een kans om je leven te veranderen. Dus kies voor jezelf en kies voor goeroe Kasper van der Laan.

   

  Maak jij van 2025 jouw beste jaar ooit? 

   

  “Succes is de sleutel tot Geluk als Geluk de sleutel is tot Succes.” - Kasper van der Laan 

  Kickstart jouw nieuwe jaar met supercoach Kasper van der Laan

 • Tim Hartog

  FRICTIE
  wo 15 jan 2025
  en
  do 16 jan 2025

  Wie de Rotterdamse Comedy Club Haug weleens bezoekt, weet dat geen comedian in Nederland zijn publieksparticipatie zo in de vingers heeft als Tim Hartog. Middels zijn social media kanalen heeft hij de afgelopen jaren een flink publiek weten op te bouwen. Door het verzorgen van de allereerste Rijnmondse Oudejaarsconference (2023) en een finaleplaats in ‘De Slimste Mens’ groeit zijn publiek alleen nog maar verder. Hoogste tijd om zijn vleugels uit te slaan, want Tim is er klaar voor!

   

  Op het eerste gezicht is Tim een sympathieke man met deugdelijke normen en waarden. Maar deze beroepspiekeraar die opgegroeid is in Rotterdam-Zuid is een wandelend vat vol tegenstrijdigheden. En juist die tegenstrijdigheden maken Tim een observerende cabaretier die speelt met aannames en vooroordelen. Iedereen wil een zo leuk en comfortabel mogelijk leven leiden. Dit bereik je alleen niet door zoveel mogelijk te consumeren. We moeten dus wel de confrontatie aangaan met onszelf en met de wereld om ons heen. Gelukkig maar, want zonder wrijving krijg je geen glans. 

   

  Tim studeerde in 2010 af aan de Koningstheateracademie en stond in de finale van het Leids Cabaret Festival. Hij is een graag geziene gast in het Nederlandse comedycircuit en daarnaast ook een veelgevraagd presentator. Op televisie was hij te zien bij ‘The Comedy Factory’ en ‘De Grote Improvisatieshow’. Hij speelde op grote festivals zoals Paaspop en Lowlands. Met zijn ontwapende charme en een hoge dosis grappen weet hij ieder publiek in te pakken.  

   

  Eerder geschreven over Tim:

   

  • "Hartog zegt in zijn show: ‘Als je niks te melden hebt, zeg dan niks’, maar Hartog heeft zeker wat te melden." - Cabaret.nl
  • Tim is een echte stand-upper, gezien zijn interactie met het publiek en de hoge dosis grappen. Tegelijkertijd bevat zijn voorstelling ook een rode draad.” - Juryrapport Leids Cabaret Festival
 • Hans Klok

  Face The Future
  vr 17 jan 2025
  -
  zo 19 jan 2025

  De legendarische Nederlandse illusionist Hans Klok maakt zijn terugkeer op het podium met een spectaculaire nieuwe show: Face the Future. Geïnspireerd door de razendsnelle technologische ontwikkelingen in AI en Virtual Reality, nodigt hij je uit om samen met hem een ongelooflijke magische reis door de tijd te maken. 

   

  Het verhaal begint met Hans Klok die een online avatar creëert als oplossing voor de uitdagingen van een illusionist in 2024. 

   

  Echter, deze digitale dubbelganger ontwikkelt al snel een eigen wil en is niet langer van plan dienstbaar aan Hans Klok te zijn. Als dit zelfstandig denkende wezen steeds meer macht vergaart, begint het de wereld van Hans Klok stukje bij beetje over te nemen. De enige manier waarop Hans dit proces kan stoppen is zijn digitale alter ego door de tijd te achtervolgen totdat het een fysieke vorm aanneemt en eindelijk kan worden verslagen. 

   

  Face the Future is een verhaal over het onder ogen zien van jezelf, wat er gebeurt wanneer mens in conflict komt met technologie en een blik op de menselijke kant van Hans Klok. 

   

  Maar bovenal is het een spectaculaire familieshow zoals de wereld nog nooit heeft gezien.  

   

  Magic Seats 

  Voeg met onze Magic Seats een vleugje éxtra magie toe bij het bezoeken van Face the Future. Speciaal geselecteerde stoelen staan niet alleen op de beste plekken in de zaal, ook krijg je na afloop toegang tot de exclusieve meet & greet met de échte Legend of Magic. Onder het genot van een hapje en drankje krijg je de mogelijkheid om die al jaren brandende vraag te stellen én om dit moment met Hans Klok voor de eeuwigheid vast te leggen. Magie was nog nooit zo dichtbij.

 • Gabbers waren we

  Losgeslagen muzikale theatertrip
  vr 17 jan 2025
  en
  za 18 jan 2025

  De Rotterdamse Energiehal, ergens halverwege de jaren negentig: duizenden gabbers komen bij elkaar om nachtenlang te hakken. Daar worden Alex, Moon en Ben beste vrienden. Onoverwinnelijk lijken ze, in een roes van XTC, zweet en op 160 beats per minuut, tot ze zichzelf én elkaar kwijtraken. 

   

  Vijfentwintig jaar later en een leven verder, treffen Alex en Moon elkaar weer. Een nacht lang worden ze geconfronteerd met hun verleden, hun keuzes en proberen ze te hervinden wat ze verloren zijn.

   

  Gabbers waren we is een losgeslagen muzikale theatertrip van regisseur Olivier Diepenhorst die zich afspeelt in de gabberscene van de jaren negentig, toen maar liefst een kwart van de jongeren zich gabber noemde, tot grote afschuw van de rest van Nederland. Een rauwe theatershow over vriendschap en worden wie je wil zijn - op 160 beats per minuut.

   

  Kijkwijzer: in de voorstelling wordt gebruikt gemaakt van harde muziek, strobosscoops en laserlicht.

  Credits

  Idee: Emmie Kollau

  Regie: Olivier Diepenhorst 

  Script: Emmie Kollau & Vera Morina

  Muziek:  Koen van der Wardt

 • Tineke Schouten

  De Schouten schoenen aan
  vr 24 jan 2025
  -
  zo 26 jan 2025

  Tineke Schouten trekt de stoute schoenen aan! Ze gooit haar show nu eens over een andere boeg. Ze verstopt zich niet alleen achter een kostuum, nee: je ziet meer Tineke zelf, dingen die haar bezighouden. Met de billen bloot! Ze heeft roerige tijden achter de rug, de wereld staat op zijn kop. Hoe hang je dan nog de slingers op? En, heeft Tineke dan echt een fetisj voor schoenen, telefoons of computers? Misschien moet ze eens haar ongezouten mening geven of een dieper gesprek voeren! Natuurlijk gaat Tineke samen met het publiek de boel relativeren en lachen om onze eigen tekortkomingen. Gelardeerd met de mooiste liedjes, begeleid door eersteklas muzikanten. Tineke op haar best

  Wegens succes verlengd!

 • Igone de Jongh en Marijn Rademaker

  Renaissance
  vr 24 jan 2025

  Het betoverende duo is weer terug, en hoe! In Renaissance krijgt het publiek de unieke kans om de passie van de pas de deux uit Het Zwanenmeer en Romeo en Juliet opnieuw te beleven.

   

  Ontdek de betoverende wereld van Igone de Jongh en Marijn Rademaker in het nieuwe meesterwerk, Renaissance. Igone en Marijn brengen hun artistieke vrijheid op meesterlijke wijze tot uiting in vijf unieke choreografieën. Renaissance neemt je mee op een boeiende reis in een betoverde wereld, met een samenspel van video's, persoonlijke notities, ontboezemingen en natuurlijk vijf verbluffende dansstukken.

   

  Het idee voor Renaissance is ontstaan door de bijzondere samenwerking tussen Igone de Jongh, Marijn Rademaker en Marc Pos, die tevens de regie op zich neemt. Geniet van deze autobiografische dansvoorstelling, waarin Igone op intieme wijze haar levensverhaal, inclusief de hoogte- en dieptepunten, deelt. Van de harde weg naar boven, de gloriejaren bij Het Nationaal Ballet tot aan de ‘vrije val’ van de afgelopen jaren. Ook Marijn Rademaker, die met haar als danspartner die gloriedagen heeft gedeeld, beleeft ook zijn eigen Renaissance. 

   

 • Evergreen Top 1000 Live! – Remember the good times

  Inclusief de mooiste classics van Nederlandse bodem
  za 25 jan 2025

  De Evergreen Top 1000 Live Band staat al jaren garant voor een heerlijk nostalgisch theaterconcert, tjokvol met prachtige evergreens. Met hun optreden brengt De Evergreen Top 1000 Live Band je voor even terug naar dat gevoel van vroeger. Met prachtige muziek van onder meer The Everly Brothers, Elvis Presley, Simon & Garfunkel en The Beatles. In het bijzonder brengt de band een eerbetoon aan evergreens van Nederlandse bodem. Met muziek van Rob de Nijs, Boudewijn de Groot, The Cats, Wim Sonneveld en meer... Stuk voor stuk muzikale pareltjes van Nederlandse artiesten die in het zonnetje gezet worden in deze theatershow.

   

  Mooie verhalen, humor en muzikale klassiekers: De Evergreen Top 1000 Live Band neemt je mee terug naar een tijd toen het leven nog zo heerlijk gewoon was. Naar die eerste kus op het schoolplein, eindeloze zomers bij het zwembad of een ijskoude winter op de schaatsen. 

   

  De Evergreen Top 1000 Live Band kent zijn oorsprong in het bijzondere dorp Volendam. De twee frontmannen Simon Stein en Kelly Veerman vertellen mooie verhalen en vertolken de beste Nederlandse classics, waaronder natuurlijk muziek uit Volendam.

   

  Wil je antwoord krijgen op de vraag wat nu eigenlijk een echte evergreen is? Kom dan naar de voorstelling van De Evergreen Top 1000 Live Band!

 • The Dutch Drag Dynasty

  ‘The Original’ on tour
  do 30 jan 2025

  Wat ooit begonnen is als The Rotterdam en Amsterdam Dragshow, is nu uitgegroeid tot een waar imperium: The Dutch Drag Dynasty. Ontstaan uit liefde voor the art of drag, produceert The Dutch Drag Dynasty de grootste dragshows van Europa met de beste queens ter wereld!

   

  The Dutch Drag Dynasty ‘The Original’ on tour belooft een avond te zijn waarvan je hoopt dat deze nooit eindigt. De vele kostuums zijn prachtig, de lipsyncs zijn on point en de nummers wisselen elkaar in rap tempo af. Met een cast van internationaal niveau, is deze voorstelling een fantastische avond uit voor jong en oud. De avond is een ware rollercoaster van glitter, glamour en edgy humor!

   

  Grote namen uit het drag-circuit – inclusief Miss Continental Vanessa Van Cartier én winnares van RuPaul’s Dragrace Holland Miss Envy Peru – zijn the leading ladies van de show. Daarnaast hebben we comedy queen Sederginne, host Skyla Versai all the way from NYC, dancing queen My Little Puny en allrounder Axelle Andrews. Last but not least is Janey Jacké een van de toppers van de voorstelling. Zij was de Nederlandse vertegenwoordiging bij RuPaul’s UK versus the World en is aansluitend internationaal doorgebroken. 

   

  Kortom: een show zo overweldigend als deze, is uniek in zijn soort. Lovende woorden uit onder andere de Theaterkrant, de Telegraaf en de Leeuwarder Courant van recensenten die al naar de show zijn komen kijken, klinken: “The Dutch Drag Dynasty biedt drag aan als volwaardige én gelijkwaardige kunstvorm”, “De show straalt een gevoel van vrijheid uit.” en “Het gaat erom dat jij je welkom voelt, ongeacht wie je bent en hoe je eruitziet.”. 

   

  Mis deze kans niet om een nieuwe theater ervaring op te doen die letterlijk en figuurlijk al je zintuigen prikkelt!

  The biggest drag production in Europe!

  Credits

  Producent: Marco Valk  Co Solo producties

  Choreografie: Terence Bempah & Jeffrey Stuut 

  Cast: Vanessa van Cartier, Envy Peru, Skyla Versai, Sederginne, Janey Jacké, My Little Puny, Axelle Andrews, Terence Bempah, Jeffrey Stuut, Nynke Jansen, Lineke Maandag, Lorrain van der Kooye en Kyomi Tsang

 • Mell & The Vintage Future

  DNA
  wo 5 feb 2025

  Mell VF's nieuwste theatertour, zorgt dat muzikale en familiaire DNA samensmelten tot een magische ervaring die de grenzen van verbeelding overstijgt.

   

  In deze show komen verhalen en muziek samen op het podium, waarbij de grenzen tussen fictie en waarheid vervagen. Laat je meevoeren door de harmonieën en ritmes van Mell VF. Elk nummer is doordrenkt met zowel rijke muziek als familiegeschiedenis waardoor elke noot een diepere betekenis krijgt en elk verhaal een nieuwe dimensie.

   

  Dompel jezelf onder in de wonderlijke wereld van MELL VF's Muzikale DNA en de DNA van voorouders!

 • Franklin Brown & TinyLittleBigband

  Las Vegas Legends
  do 6 feb 2025

  De TinyLittleBigband, onder aanvoering van leadzanger Franklin Brown, brengt een spetterende hommage aan de gloriedagen van Las Vegas en haar legendes. Frank Sinatra, Tom Jones, Elvis Presley, Wayne Newton, Louis Prima, The Ratpack… Elk van deze Legends heeft zijn eigen verhaal. 

   

  Franklin Brown en zijn TinyLittleBigband koppelen spannende, ontroerende, humoristische en vooral verrassende anekdotes aan de absolute evergreens uit de muzikale geschiedenis van Vegas. Van de eerste tot de laatste minuut wisselen verbazing en herkenning elkaar af. De meeste van deze Legends, de artiesten die in de grote casino’s optraden en de stad groot maakten, zijn er inmiddels niet meer maar hun muziek leeft voort.

   

  De vocale power van Franklin Brown in combinatie met de TinyLittleBigband, brengen deze muziek in zijn beste vorm terug waar het hoort: Live op het podium, voor een live publiek! Laat je meenemen naar het Las Vegas van de 50’s, 60’s en 70’s en ontdek de geheimen achter de Las Vegas Legends.

  Credits

  Vocals: Franklin Brown

  Piano/Keyboards: Pieter van Santen

  Bas: Bas Schneider

  Drums: Rene Winter

  Gitaar: Folker Tettero  

 • JAMAI met live-band

  I’m still standing
  vr 7 feb 2025

  Samen met zijn live-band én piano komt Jamai naar het Luxor Theater om een tribute te brengen aan zijn muzikale held Elton John. Jamai brengt een kleurrijk en opzwepend concert als eerbetoon aan deze zanger, componist en pianist. Zijn muziek is de rode draad door het leven van Jamai. Sinds het winnen van ‘Idols’ twintig jaar geleden leeft Jamai zijn droom en door deze theatershow krijgt dit jaar een gouden randje. Een show om bij te lachen en te dansen. 

   

  De inspiratie en voedingsbodem voor zijn creativiteit heeft Jamai volledig te danken aan Elton John. Hij neemt zijn werk zeer serieus, maar zichzelf niet.  

   

  Een extraverte muzikale show over een introverte artiest.
  In dit theaterconcert nemen Jamai en zijn band de bezoekers mee in een breed scala hits van deze Grammy-award winning rockster. Van ‘I’m Still Standing’, ‘Cold Heart’, ‘Saturday’, ‘Rocket Man’ tot aan ‘Lion King’ en terug via ‘Yellow Brick Road’. Ál die geweldige popsongs die de liefde voor het repertoire van de excentrieke en eigenzinnige Elton John hebben gevormd. 

   

  My gift is my song … and this one’s for you!

   

  Tribute to Elton John 

 • Kommil Foo

  Het Concert
  za 8 feb 2025

  Tijd voor muziek! 

   

  Tijd voor 2 broers die avond aan avond hun duivels ontbinden en doen waar ze goed in zijn: zingen alsof hun leven er van af hangt!

   

  Met een paar welgemikte woorden een zaal laten bulderen van het lachen, om dan, met één blik, één noot, één minuscuul gebaar, diezelfde zaal muisstil te krijgen. 

   

  Dat ook.

   

  Mich en Raf Walschaerts met een splinternieuwe plaat onder de arm en een handvol virtuoze muzikanten in hun achterzak.

   

  De hits, maar ook veel nieuw werk. Veel nieuw werk maar ook de hits.

   

  Het Concert: Kommil Foo mét band!

  Credits

  Alano Gruarin: piano

   

  Bruno De Groote: gitaren

   

  Toni Vitacolonna: drums

   

  Dieter Limbourg: sax, dwarsfluit

   

  Licht en geluid: Koen Bellens, Bart de Koster, Lieven Gijs

 • De NEEhoorn (7+)

  Gebaseerd op het populaire kinderboek
  zo 9 feb 2025

  Stap binnen in het kleurrijke Heerlijke Hartenwoud, het thuis van de eigenwijze NEEhoorn. Deze brutale en stoere familiemusical is gebaseerd op het populaire kinderboek De NEEhoorn, bewerkt door cabaretier Peter Heerschop, geregisseerd door Naomi van der Linden en met muziek van hiphopcollectief DIEHELEDING. 

   

  Iedereen voelt zich weleens niet op zijn plek, maar als je je zelfs in het paradijs niet thuis voelt, waar moet je dan nog naartoe? Laat je meevoeren in het betoverende universum van de NEEhoorn en zijn vrienden. De WATbeer die soms niet hoort en soms niet luistert, de brutale KUS-m’n-KONT-hond en de WELLES-prinses die altijd gelijk wil hebben. Samen gaan ze op zoek naar het mysterieuze NERGENS. 

   

  De NEEhoorn is een brutale musical voor kinderen die durven te dromen, maar ook een feest der herkenning voor (groot)ouders met een kleine eigenwijze NEEhoorn thuis. Bovendien valt er voor een grote broer en/of zus ook veel te lachen. De muziek, speciaal gecreëerd door het dynamische hiphopcollectief DIEHELEDING, maakt het een energieke voorstelling voor het hele gezin. Met liedjes die extreem goed in je hoofd blijven hangen.

   

  Laat je verrassen door de ondeugende humor van De NEEhoorn en Peter Heerschop in dit filosofische avontuur over chagrijn, vriendschap en erbij horen. 

  De brutaalste musical van het jaar: NEE! – WELLES! – KUS m’n KONT – WAT?

  Credits

  Naar het gelijknamige boek van Marc-Uwe Kling en Astrid Henn, vertaald door Jaap Robben


  Producent: Bos Theaterproducties / Inge Bos

  Regie: Naomi van der Linden

  Regie assistent: Lichelle van der Zijl

  Script: Peter Heerschop

  Met: Iris Bakker, Daniëlle Deddens, Max Laros en Lucas Schilperoort

  Muziek: DIEHELEDING

  Decor en kostuumontwerp: Anouk van Schie

  Lichtontwerp: Jordy Veenstra

  Technisch producent: Jeroen Frijters - Events Light

 • Jan Jaap van der Wal

  Mijn vlakke land
  do 13 feb 2025
  en
  vr 14 feb 2025

  Vanaf de kathedraal van Antwerpen kun je met schoon weer Nederland zien liggen. In 2015 verloor Jan Jaap van der Wal zijn hart aan een ander land: België. De inmiddels erkende vreemdeling woont in Vlaanderen en maakt daar shows in het theater en op TV. 

   

  Maar je roots kun je niet verloochenen, dus keert Jan Jaap dit seizoen terug naar de Nederlandse theaters. Met een blik van een ‘buitenstaander’ zie je net weer andere dingen. Wat kunnen de ‘Ollanders’ leren van de Vlamingen en andersom? Want de Hollandse directheid en duidelijkheid worden soms gemist. 

   

  Op z’n Vlaams zou je zeggen: Ja, awel, t zou leuk zijn als u misschien, maar zie maar hoor, allez naar de show komt kijken eventueel. Op z’n Hollands: Jan Jaap is terug en daar moet je bij zijn.

   

   

 • Jawad Es Soufi

  SLOEGIE!
  Première
  za 15 feb 2025

  Als een komeet kwam Jawad Es Soufi drie jaar geleden het theater in. Sindsdien verkoopt hij zijn voorstellingen strak uit. Niemand verlaat de zaal zonder kramp in de kaken van het lachen én een portie originele nieuwe inzichten over mens en maatschappij.

   

  Na de succesvoorstellingen Waarom ben jij zo? en Harira komt Jawad weer met een nieuwe show. In dit programma wordt het begrip opvoeding eens goed onder de loep genomen. 

   

  Jawad gaat in op de rol die je ouders hebben in je leven, over zijn eigen vaderschap en hoe verschillende stijlen van opvoeden ons vormen tot wie we zijn. Hoewel Jawad altijd een diepere boodschap heeft met zijn verhaal, kan het niet anders dan dat ook deze voorstelling weer voor veel hilariteit in de zaal zal zorgen.

   

 • Rob Kemps

  Hemel op aarde
  wo 19 feb 2025

  Rob Kemps is televisiemaker, zanger van Snollebollekes, bekend van Chansons en groot fan van Frankrijk. Hij is verliefd op haar taal, muziek, en vooral op Parijs. In Hemel op aarde brengt Rob ons naar het 20e arrondissement. Naar Père-Lachaise, de beroemdste begraafplaats van Frankrijk en misschien wel van de hele wereld. De meest betoverende plek van de stad, de hemel op aarde.

   

  Als 24-jarige woonde Rob in Parijs. Dagelijks bezocht hij de begraafplaats. Hij liep er eindeloos rond en verdiepte zich in de ‘bewoners’. In Hemel op aarde neemt Rob je als ervaren gids mee langs de mooiste graven en deelt hij de bijzondere levensverhalen van bekende én onbekende mensen. Van Jim Morrison naar Edith Piaf en van de uitvinder van de moonwalk tot de schrijver die dagelijks zijn kreeft uitliet. Reis met Rob mee, naar de Hemel op aarde.

  Credits

  Spel: Rob Kemps

  Regie: Diederik van Vleuten

 • Agatha Christie’s Murder on the Nile

  De ultieme whodunit!
  do 20 feb 2025
  en
  vr 21 feb 2025

  Na het succes van The Mousetrap en Murder on the Orient Express, komt Murder on the Nile naar het Luxor Theater. Laat je meevoeren op de schilderachtige Nijl waar liefde, jaloezie en wraak samenkomen tot een dodelijk hoogtepunt. Een moordmysterie, georkestreerd door de Grand Dame of Suspense zelf: Agatha Christie.

   

  Wat begint als een romantische cruise, verandert in een nachtmerrie. Wanneer er in het holst van de nacht een schot klinkt en er een levenloos lichaam gevonden wordt, staan alle passagiers op scherp, en is niemand meer onschuldig. De spanning aan boord stijgt als Canon Pennefather te dicht bij de waarheid komt en op het punt staat om een schokkende onthulling te doen. Wie blijft er met zijn hoofd boven water? En wie gaat ten onder aan zijn eigen leugens? 

   

  Murder on The Nile is een spannende, eigentijdse whodunit, waarbij je als bezoeker wordt meegenomen op een intrigerende reis vol suspense, passie en onverwachte wendingen. Ontmasker jij de moordenaar voordat het schip de haven bereikt?

  Ontmasker jij de moordenaar voordat het schip de haven bereikt?

van 2