Tim Hartog

FRICTIE
wo 15 jan 2025 en do 16 jan 2025
15 jan 2025
en
16 jan 2025
 • 15 jan 2025
  20:00
  VOORPREMIÈRE
  oude Luxor Theater
 • 16 jan 2025
  20:00
  PREMIÈRE
  oude Luxor Theater

Wie de Rotterdamse Comedy Club Haug weleens bezoekt, weet dat geen comedian in Nederland zijn publieksparticipatie zo in de vingers heeft als Tim Hartog. Middels zijn social media kanalen heeft hij de afgelopen jaren een flink publiek weten op te bouwen. Door het verzorgen van de allereerste Rijnmondse Oudejaarsconference (2023) en een finaleplaats in ‘De Slimste Mens’ groeit zijn publiek alleen nog maar verder. Hoogste tijd om zijn vleugels uit te slaan, want Tim is er klaar voor!

 

Op het eerste gezicht is Tim een sympathieke man met deugdelijke normen en waarden. Maar deze beroepspiekeraar die opgegroeid is in Rotterdam-Zuid is een wandelend vat vol tegenstrijdigheden. En juist die tegenstrijdigheden maken Tim een observerende cabaretier die speelt met aannames en vooroordelen. Iedereen wil een zo leuk en comfortabel mogelijk leven leiden. Dit bereik je alleen niet door zoveel mogelijk te consumeren. We moeten dus wel de confrontatie aangaan met onszelf en met de wereld om ons heen. Gelukkig maar, want zonder wrijving krijg je geen glans. 

 

Tim studeerde in 2010 af aan de Koningstheateracademie en stond in de finale van het Leids Cabaret Festival. Hij is een graag geziene gast in het Nederlandse comedycircuit en daarnaast ook een veelgevraagd presentator. Op televisie was hij te zien bij ‘The Comedy Factory’ en ‘De Grote Improvisatieshow’. Hij speelde op grote festivals zoals Paaspop en Lowlands. Met zijn ontwapende charme en een hoge dosis grappen weet hij ieder publiek in te pakken.  

 

Eerder geschreven over Tim:

 

 • "Hartog zegt in zijn show: ‘Als je niks te melden hebt, zeg dan niks’, maar Hartog heeft zeker wat te melden." - Cabaret.nl
 • Tim is een echte stand-upper, gezien zijn interactie met het publiek en de hoge dosis grappen. Tegelijkertijd bevat zijn voorstelling ook een rode draad.” - Juryrapport Leids Cabaret Festival