Kovacs

Catharsis
vr 18 okt 2024 | 20:00
18 okt 2024
20:00
  • 18 okt 2024
    20:00
    oude Luxor Theater

ca·thar·sis (de; v; meervoud: catharsissen)

  1. reiniging, loutering
  2. plotseling en op heftige manier vinden van een oplossing voor (psychische) problemen


Catharsis (Grieks: κάθαρσις kátharsis) is een term uit de narratologie die "emotionele zuivering" betekent. Het beschrijft het effect van het opwekken van krachtige emoties zoals verdriet, angst, medelijden, of zelfs gelach bij de toeschouwer, die vervolgens een zuivering van diezelfde gevoelens ondergaat.

 

KOVACS keert glorieus terug naar de Nederlandse theaters met haar nieuwste kunstproject, getiteld CATHARSIS. Na een intensief revalidatieproces aan het begin van 2023, heeft de getalenteerde artiest zich gewijd aan het verkennen van haar "higher powers". Deze ontdekkingstocht zal live op het podium plaatsvinden, waar het publiek onderdeel wordt van het emotioneel zuiverende creatieproces. Voor het eerst zal KOVACS niet alleen haar kunst vocaal uitdragen, maar ook fysiek de toeschouwers volledig overspoelen met haar multi-kunstzinnige Catharsis. Helemaal van eigen hand, creëert KOVACS een kunstbeleving waar haar diepgewortelde muzikale erfenis van Soul muziek weer tot de essentie wordt teruggebracht; muziek vanuit haar ziel, die met de kracht van haar unieke stemgeluid het publiek zal laten verdrinken in emoties. 

Kovacs

Sharon Kovacs scoorde een paar jaar geleden grote hits met nummer als 'My Love' en 'Diggin'. De zangeres mocht tijdens haar doorbraakjaar direct op Lowlands, Glastonbury en North Sea Jazz optreden, ze maakte vooral buiten de landsgrenzen indruk met haar rauwe, donkere stemgeluid. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en liggen er al drie albums op de planken. Begin 2023 bracht ze haar nieuwste album 'Child Of Sin' uit met de indrukwekkende samenwerking en video met Till Lindemann, een opmaat naar haar nieuwe werk dat ze zal spelen tijdens de tournee.

 

De muziek van KOVACS is doordrenkt met mysterie, intrige en betovering, waardoor het publiek keer op keer in vervoering wordt gebracht. Haar unieke stemgeluid en meeslepende performance beloven een overweldigende en onvergetelijke ervaring..