De Mol en de Paradijsvogel

OpusOne
vr 4 okt 2024 | 20:00
4 okt 2024
20:00
  • 4 okt 2024
    20:00
    oude Luxor Theater

Na het overdonderende succes, waarbij ze louter lovende recensies en publieksreacties ontvingen, keert deze voorstelling terug naar de theaters.

Verstop je je eigen identiteit als een mol in de grond, of pronk je met je verenpracht als een echte paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei opzoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn.

 

De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een dragartiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien? 

 

De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. De cast bestaat Laus Steenbeeke als Albert Mol, Frans Mulder als Wim Sonneveld en verder Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure.

 

De Mol en de Paradijsvogel werd geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen en de choreografie werd gemaakt door Roy Jonathans. De composities zijn van de hand van Jan Groenteman met aanvullingen van Ezra van Nassauw, die tevens de muzikale leiding heeft over het 4-mans orkest. Het toneelbeeld is van Timo Arling.

De Mol en de Paradijsvogel

De Mol en de Paradijsvogel is zoals je hoopt dat nieuwe musicals zijn. - Trouw *****

 

De musical is op zijn sterkst op de momenten dat er scherp, hard én humoristisch commentaar wordt geleverd. - NRC ****

 

Deze sprankelende show geeft je vertrouwen in de toekomst van de Nederlandse musical. - Volkskrant ****

 

Deze schitterende, gevoelige en zeer geestige voorstelling over een flamboyante veelzijdige artiest moet nog ver daarna en zeker niet alleen in Amsterdam gespeeld worden. - Parool/AD ****