Weergave opties

Voorstellingen met blindentolk. Meer info over deze voorstellingen vind je op de volgende pagina.

 • Pss Pss

  Compagnia Baccalà
  za 4 mei 2024
  en
  zo 5 mei 2024

  Camilla Pessi en Simone Fassari zijn moderne clowns die zich lieten inspireren door het tijdperk van de stomme film. Zij ontmoetten elkaar op de beroemde Accademia Teatro Dimitri in Zwitserland en beheersen een hele rits aan circusdisciplines van partner-acrobatiek tot trapeze. Met meeslepende en verfijnde humor, onschuld en pure levensvreugde is Pss Pss een tijdloze voorstelling die je gezien moet hebben.

  Circusstad Festival bevestigt met ‘Pss Pss’ dat clowns, zeker van dit hoge niveau, hun plek in het hedendaagse circus en theater meer dan verdienen. Met hun onweerstaanbare humor en poëzie ontroerde Compagnia Baccalà het publiek al in meer dan vijftig landen op vijf continenten. Hoog tijd om ook het Rotterdamse publiek ‘verliefd te laten worden’ op deze topclowns.

   

  Deze voorstelling is onderdeel van Circusstad Festival. Voor meer informatie bekijk de website

   

  De voorstelling van zondag 5 mei is met live audio-descriptie voor blinden en slechtzienden

 • De man van La Mancha

  Met Huub van der Lubbe als Don Quichot
  wo 15 mei 2024
  -
  zo 26 mei 2024

  Een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot, op het ritme van de flamenco. De man van La Mancha, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes - een van de grote werken uit de wereldliteratuur, vertelt het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot. Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker. De middeleeuwse kerker doet in deze voorstelling meer denken aan een flamencoconcert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek.

  Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten. 

  Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk, expressief, ontvankelijk, een toegewijd idealist. Zijn ideaal is het voortbrengsel van zijn verstoorde verbeelding die put uit de fantasiewereld van de ridderromans. Dat is de komische zijde van het verhaal. Maar het ideaal blijft in zijn zuiverheid overeind en maakt zijn drijfveren ontroerend. Don Quichot geeft ons wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachten.

   

  De pers over De man van La Mancha

  "Krachtig, eigentijds, zeer gestileerd" - Trouw ★★★★

  "Van der Lubbe geloofwaardige Don Quichot" - De Telegraaf ★★★★

  "Overtuigend en meeslepend" - Ilovetheater.nl ★★★★

  "vlamt ... met sensuele flamencodans en opzwepende muziek" - De Volkskrant ★★★

  "Huub van der Lubbe is ontwapenend als Don Quichot" - NRC ★★★

   

  Gratis inleiding op vrijdag 17 mei

  Vrijdag 17 mei zal er van 19:15 tot 19:45 uur een inleiding plaatsvinden in de Maasfoyer voorafgaand aan de voorstelling van De man van La Mancha. Regisseur Ruut Weissman vertelt over het maakproces en zijn artistieke visie op deze musical.

   

  Voorstelling op zondag 26 mei 2024 met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

   

  Op zondag 26 mei is het ook mogelijk om de voorstelling te bezoeken met prikkelarme faciliteiten. Klik hier voor meer informatie.

  Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?

  Credits

  Huub van der Lubbe - Cervantes/Don Quichot, Lucretia van der Vloot - Aldonza/Dulcinea, Dragan Bakema - Sancho Panza, Stefan Rokebrand - President/Herbergier (gedeelde rol met Viggo), Viggo Waas - President/Herbergier (gedeelde rol met Stefan), Doris Baaten- Huishoudster/Kapster/Officier van Inquisitie (gedeelde rol met Marisa), Marisa van Eyle - Huishoudster/Kapster/Officier van Inquisitie (gedeelde rol met Doris), Ruth Sahertian - Antonia/Maria, David van Uuden - Pastoor, Mees Hilhorst - Hertog/Carrasco, Danny Houtkoper - Ensemble (Resident Director), Sanne Groenen - Ensemble (Dance Captain), Jelmer de Groot - Ensemble/Pedro, Djin Kastje - Ensemble, Danique Beijer - Ensemble, Gino Taytelbaum - Ensemble, Enora Oplinus - Ensemble

   

  Maria Martinez Payà/Laura Trompetter - Ensemble/Percussie, Jeff Heijne/Roel Goedhart - Ensemble/Gitaar, Armand Dussault/James Pollard - Muzikale leiding/Piano, Frank Vermast - Trompet, Joel Groenewold/Jolle Mooren - Basgitaar

   

  Regie - Ruut Weissman, Choreograaf - Pim Veulings, Vertaling - Rob de Graaf, Vertaling Liedteksten - Huub van der Lubbe, Arrangeur en Muzikaal concept - David Middelhof en Rutger de Bekker, Muzikaal Leider - Armand Dusault, Scenografie - Marloes en Wikke, Kostuumontwerp - Sabine Snijders, Dramaturg - Cecile Brommer, Lichtontwerp - Marc Heinz, Geluidsontwerp - Maarten Houdijk, Pruiken - Cynthia van der Linden, Producent namens de Theateralliantie - Rosalie Mohr

 • Rapunzel (4+)

  de Musical
  zo 23 jun 2024

  In deze voorstelling komt het welbekende verhaal tot leven over het meisje met haar prachtige lange haren. Met Sita Vermeulen als Rapunzel, alle betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en natuurlijk een flinke dosis humor is Rapunzel dé sprookjesmusical van het jaar!  Het verhaal

  Rapunzel is een mooie, nieuwsgierige prinses met prachtige lange, magische haren die alleen kunnen worden geknipt met de speciale gouden schaar. Terwijl Rapunzel met haar moeder, de koningin, het hele land doorreist op zoek naar de kapper die in het bezit is van een gouden schaar, ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is op slag verliefd op Rapunzel. Maar als blijkt dat ook de molenaarszoon zijn oog op Rapunzel heeft laten vallen, raakt ze verwikkeld in een hilarische strijd om haar hart. De molenaarszoon besluit de prinses te ontvoeren en op te sluiten. In eenzaamheid droomt Rapunzel van een dappere man die haar zal bevrijden. Zal het Tobias lukken haar te vinden? En komen haar lange haren dan misschien toch nog van pas?


  • Geen paskortingen

  Doe mee met de verkleedwedstrijd en ga op de foto!

  Kom verkleed naar het theater en meld je aan voor de sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt beloond met een sprookjesachtige prijs. Daarnaast kun je na de voorstelling alle acteurs in het echt ontmoeten, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater.

   

  Al vele jaren op rij zijn de sprookjesvoorstellingen van Van Hoorne Entertainment échte publiekstrekkers. Door de humor krijgen de bekende sprookjesverhalen een grappige twist, waardoor de voorstelling leuk is voor de hele familie! In 2022 werd Belle en het Beest De Musical van Van Hoorne Entertainment zelfs bekroond met de Musical Award voor Beste Familiemusical.

   

  Voorstelling op zondag 23 juni 2024 met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

 • OSCAR

  Scapino Ballet en Blaudzun
  za 31 aug 2024
  -
  zo 8 sep 2024

  OSCAR brengt met dans, theater, circus én livemuziek van Blaudzun een hommage aan Oscar Carré, de grondlegger van het theater aan de Amstel. Zijn visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven zijn een bron van inspiratie voor choreograaf Ed Wubbe. OSCAR is gemaakt in de geest van Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn, van revue en musical tot concerten en cabaret. Met het voltallig dansersensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten vele disciplines samen.


  Ed Wubbe: “Mijn droom om een concert-, dans- en circusvoorstelling te maken als een ode aan Oscar Carré werd hiermee werkelijkheid. De muziek van Blaudzun was heel inspirerend en is een onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling geworden. En wat een feest om Oscar nu uit te brengen in Luxor Theater en daarmee 30 jaar Scapino af te sluiten.”

   

  Blaudzun is zanger, producer en songwriter en heeft met zijn filmisch gearrangeerde, emotioneel gezongen nummers het afgelopen decennium zijn stempel gedrukt op het Nederlandse poplandschap. Blaudzun: "In de voorstelling smelten dansers, circusartiesten en de muziek en bandleden samen. Nog dagelijks word ik door bezoekers herinnerd aan de impact die de show op hen had. En eerlijk gezegd, maakte het geheel net zo’n indruk op de makers als op het publiek. Wat een prachtig vooruitzicht om Oscar nog een keer te mogen spelen in 2024”

   

  Voorstelling op zaterdag 7 september 15:00 uur met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

   

   

 • Jesus Christ Superstar

  Ongeëvenaard, puur en rauw
  wo 25 sep 2024
  -
  zo 29 sep 2024

  Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

   

  Het verhaal

  Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

   

  Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024.


  Super Seats: word onderdeel van de happening

  Jesus Christ Superstar voelt als een ware happening. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke setting. Intens en dichtbij. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar je zelf onderdeel kunt worden van het verhaal. Kies voor één van de Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog in oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving! Of kies voor één van de andere plaatsen in de zaal en laat je uitdagen door een voorstelling die je niet snel zult vergeten.  

   

  Er zal geen publieksparticipatie zijn voor bezoekers met een Super Seat. De Super Seats zijn minder goed bereikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn. Je vindt een overzicht van de zaalopstelling met Super Seats onder de tekst.

   

   

  Recensies ★★★★★

   

  “Vijf sterren voor Jesus Christ Superstar: Jeangu Macrooy overtuigt ook als acteur en is fenomenale Jezus” - AD ★★★★★

   

  “De ‘Jesus Christ Superstar’ van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten“ - De Volkskrant ★★★★★

   

  “Macrooy is de gedroomde Jezus.” - Trouw ★★★★★

   

  “Macrooy toont zijn ziel op een akelig mooie manier. Zoals hij ook de rest van de voorstelling ongenaakbaar is in spel en zang.” - Het Parool

   

  “Nooit gedacht voor Jesus Christ Superstar een staande ovatie te geven? Na het zien van deze voorstelling is het moeilijk om dat niet te doen!“ - Telegraaf ★★★★★

   

  “Wat er dan zo goed is aan deze versie? Alles.” - Metro ★★★★★

   

  “Produced by Albert Verlinde Theater and in a direction by Ivo van Hove, a phenomenal production worthy for world stages, not limited to the Netherlands, is born.“ - Broadwayworld ★★★★★

   

  “Jesus Christ Superstar is een krachtige en emotionele musical die de complexiteit van geloof, macht en verraad onderzoekt” - Musicalsites ★★★★★

   

  “Jeangu Macrooy maakt een verpletterend musicaldebuut in spel en zang” - Theaterparadijs ★★★★★

   

   

  Voorstelling op maandag 1 april 2024 met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

 • Shrek

  De Musical
  za 19 okt 2024
  -
  zo 27 apr 2025

  Shrek de Musical komt naar het Luxor Theater! Met in de hoofdrol René van Kooten als Shrek en Linda Verstraten als Fiona belooft dit een magisch mooie musical te worden voor zowel de jonge als de jong-gebleven fans.

   

  In een moeras ver weg van de bewoonde wereld leeft Shrek, een oger die zijn rust waardeert. Zijn vredige leven wordt verstoord wanneer Heer Farquaad alle sprookjesfiguren uit zijn rijk verbant en ze rechtstreeks naar het moeras van Shrek stuurt. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. Tegen zijn zin in wordt hij vergezeld door Ezel, die van alles blijkt te kunnen behalve zijn mond houden. Terwijl Shrek en Ezel op pad zijn, heeft Heer Farquaad zijn oog laten vallen op prinses Fiona. Zij zit gevangen in een toren bewaakt door een vuurspuwende draak. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Shrek, niet bepaald het type held, gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen, samen met de praatgrage Ezel…

   

  Na afloop van de voorstelling kunnen alle fans met Shrek op de foto. Betreed het moeras, laat je betoveren door de bekende sprookjesfiguren en ga mee op reis vol hilarische momenten!  

   

 • Saturday Night Fever

  You Should Be Dancing!
  vr 20 dec 2024
  -
  zo 5 jan 2025

  Deze gloednieuwe versie van de iconische musical Saturday Night Fever, met wereldhits van The Bee Gees en anderen, voert ons terug naar het New York van de seventies. Waar het leven rauw en hard is en de zorgen alleen op zaterdagavond in disco ‘2001 Odyssey’ worden vergeten en het dansen afleiding en hoop biedt.

   

  Buddy Vedder is de jonge aantrekkelijke Tony Manero die uit een arm immigrantengezin komt en opgroeit in Brooklyn. Hij en zijn vrienden dromen van het onbereikbare Manhattan, aan de andere kant van de rivier. Elke zaterdagavond ontsnappen ze aan de dagelijkse realiteit in de disco ‘2001 Odyssey’. Tony is de koning van de dansvloer, hij wordt aanbeden door vrouwen en is het voorbeeld voor alle mannen. Als hij op een avond de mooie Stephanie Mangano ontmoet, gespeeld door Esmée Dekker, zet dit zijn wereld op z’n kop. Na een aantal dramatische gebeurtenissen en confrontaties met zijn familie en vrienden besluit hij om samen met haar de stap naar het succesvolle en bruisende Manhattan te wagen. Op zoek naar een nieuwe toekomst.

   

  Met wereldhits als ‘Stayin’ Alive’, ‘Night Fever’, ‘How Deep Is Your Love’, ‘More Than A Woman’, ‘Disco Inferno’, ‘If I Can’t Have You’ en ‘You Should Be Dancing’.